На данашњи дан рођен је Јанко Веселиновић, аутор историјског романа „Хајдук Станко“. Роман „Хајдук Станко“ издало је црнобарско удружење „Милош Милојевић“, сопственим напором и без подршке Јанкових чувара лика и дела. Треба истаћи да је прошла 2020. година била пуна изазова услед пандемије вируса Кови

Куповином романа помажете рад Удружења. Роман „ХАЈДУК СТАНКО“ можете погледати и ПОРУЧИТИ преко линка: https://kupidar.com/производ/hajduk-stanko-janko-veselinovic/

д-19 те да је рад друштва био веома отежан, али је роман ипак оштампан испред Удружења „Милош Милојевић“. У протекој 2020. Ковид години друштво није добило ни један динар, чак ни пројектног финансирања од матичне општине.

Представници културе наше општине, јуче и данас обележавају дан рођења пригодним свечаностима под називом „ДАНИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА“ који се одржавају у Богатићу и Глоговцу. И данас исти ветрови дувају, Удружењу „Милош Милојевић“ нико није упутио позив, а тек о могућностима представљања романа да и не говоримо.
Роман су приредили др Милан Малденовић који је филозофију докторирао на Сорбони у Паризу и наша Мачванка др Драгица Ужарева.
Историја обнове штампе ИЗАЗОВИ И ИСKУСТВА
Напомињемо и чињенце да је сам роман приликом покретања иницијалне идеје за обнову штампе 2020. године, доживео својеврсни дебакл, више о томе писали смо на страницама нашег портала (погледај овде), када је овај завичајни пројекат био у припремној фази. Ипак, уз несебичну помоћ појединаца, Станко је дошао у свој родни крај. Занимљива је и чињеница да до сада се нико није „одметно“ у издваштву овог романа из Мачве.“ Више овде.
Текст: Н.К.
Фото. М.И.

By Urednik