Milenko Ković

Sa dubokim bolom obaveštavamo, preminuo je  Milenko Ković 1951-2021 iz Bogatića, potpukovnik u penziji, viši oficir i stručnjak za naoružanje u avijaciji  JNA.

U nebesku eskadrilu se preselio Milenko Кović, potpukovnik VTSl u penziji. Tokom vojničke karijere, službovao je u vazduhoplovnim jedinicama u Zagrebu i Beogradu, a jedno vreme tokom ratova 90-ih i kao dobrovoljac, oficir za logistiku u 1. Semberskoj brigadi Vojske RS.

Jurtos u 6 časova na VMA prestalo je da kuca srce Mačvanskog generala našeg Milenka Kovića, Milenko je osoba koja je unosila u okolinu mudrost, optimizam, bio je blage naravi, popustljiv prema prijateljima, pun razumevanja za tuđe mane i nevolje, spreman da satima sluša i razgovara. Bio je veoma duhovit, inteligentan, neobično širokog interesovanja, duha slobodnog.

Mogu slobodno reći da je bio redak suštinski dobar čovek. Među retkima koji su imali najlepše ljudske osobine. Sinonim za ljudskost, humanost, toplinu, nesebičnost i pozitivan pogled na svet. Svojim primerom nas je učio kako da budemo otvorenog uma i srca, spremni da učimo, pomognemo, nesebično dajemo, ne očekujući ništa zauzvrat.

Milenko Ković je bio i dobrovoljac u prvoj Semberskoj brigadi kao viši oficir JNA, obavljao je dužnosti oficira za logistiku, nabavke, podizanje morala i edukaciju, u Republici Srbskoj devedeseti godina. Bio je tih, nenametljiv, uporan u ostvarivanju visokih ciljeva organizacije, nije štedeo sebe, a iza Milenka su ostajali izvanredni rezultati.

Sahrana Milenka Kovića će biti u subotu, 15. maja u 13 sati na groblju u Bogatiću.