НАРОДНИ МУЗЕЈ: СУСРЕТ СА МИНИСТРОМ КУЛТУРЕ

ВЕЧЕРАС на отварању изложбе „Новац и држава – сачувана прича “ у Народном музеју (http://www.narodnimuzej.rs/izlozhba-novats-i-drzhava-sachu…/) у Београду сусрели су се Владан Вукосављевић, министар културе и информисања Републике Србије и Предраг Ђурић из удружења „Милош Милојевић“ – Црна Бара.

У кратком разговору два саговорника поменула су два пројекта која су већ реализована уз подршку Министарства културе ( министру смо даривали издања која су плод реализованих пројеката, https://kupidar.com/…/o-drugom-srpsko-turskom-ratu-1877-18…/), осврнули су се на недавне медијске нападе на министра и министарство културе и информисања Републике Србије (https://www.kurir.rs/…/skandalozna-odluka-srpskog-ministra-…), као и на одговор министарства на тај напад (http://www.kultura.gov.rs/…/odgovor-ministarstva-kulture-i-…) али и на нападе на лик и дело академика Милоша С. Милојевића и Удружење „Милош Милојевић“ из Црне Баре (http://www.seecult.org/…/apel-protiv-novog-talasa-pseudoist…).

ПОДСЕЋАМО да се од 2006. године у Народном музеју чува портрет Милоша С. Милојевића. Аутор портрета је Стеван Стева Тодоровић, српски сликар, учесник ратова 1876/78. године и зет Матије Бана са којим је сарађивао Милош С. Милојевић.