Glasačko mesto br. 30 Crna Bara i ucena glasača  glanvog i odgovornog urednika internet portala Macva.Info, da mora da ga prskaju sa nekom tečnošču sumnjivog karaktera. Pošto sam potpisao na listi glasalih nisam dobio listove za glasanje za izbore 2023.  Razlog je ne dobijanje glasačkih listova  je odbijanje  prskanja nekom  tečnošću koju smatram nebezbednom i sumnjivog porekla.  Nije tajna da upotreba neke supstance kako na pojedinca tako i na šire narodne mase mora da ima propratnu dokumentaciji o zdravstvenoj bezbednosti, ispravnosti i neželjenim efektima, ako nema nikakve dokumentacije ne sme ni da se upotrebljava, a ni da se prisiljava osoba na neku radnju ako se ta radnja smata nebezbednom.  Ne zna se šta je ta tečnost i da li je neka vrsta experimenta koji je u ovakvim prilikama naj lakše sprovesti.

Do sada nikada nisam dozvaljao da me prskaju tečnošću i nisam bio sprečavan da izrazim svoju građansku obavezu, ovo je izuzetak.

Ako se osvrnemo samo malo u nazad i setimo nevidljivog neprijatelja, sprečavanja ulaska u javne objekte bez maske, magarisanje penzionera  da idu u kupovinu pre izlaska sunca itd, broja aspiratora  koji je veći nego u nemačkoj a nemačka ima preko 80 miliona stanovnika, spinovanja koliko smo mi bitni u Srbiji da smo dobili bocke pre bilo koga u svetu, lekova koji su na kineskom jeziku, onda nije do njih do nas je.