Шта би било да нисмо направили државу са католицима Хрватима? Да ли би се Јасеновац догодио? Шта би било да смо формирали државу са православцима? У једном тренутку су Влашка, Бугарска и Србија биле на рубу да формирају нову државу и због тога је убијен кнез Михајло. Говорио сам мало на ову тему…

Највећа тајна српске историје – забрањена држава

Изнећу вам једну тезу због које су многе главе наших владара у историји пале. То је идеја без које Душаново царство не би било могуће али је та идеја толико испљувана и забрањивана да нажалост и дан данас представља табу у Србији.

Да ли сте некада помислили шта би се десило да краљ Александар Карађорђевић није правио државу са католицима Хрватима и Словенцима, већ са православцима Бугарима и Румунима? Колико би наша историја била другачија? Да ли знате да су кнез Михајло и Александар Обреновић управо због ове идеје изгубили главу?

Многи ће сада помислити да сам сишао са ума и како нисам свестан зверстава које је бугарска војска направила у I светском рату. Ипак прочитајте овај текст до краја.

Како се десио нож у леђа?

Истина је да су огромна зверства починили Бугари у Србији у I светском рату и другим сукобима али треба имати у виду да је у то време на власти у Бугарској била немачка династија која је у сарадњи са Аустро-Угарском учинила све да подели Србе и Бугаре и спречи сваки покушај њиховог уједињења.

На власти у Бугарској је био цар Фердинанд Максимилијан Карл Леополд Мариа фон Саксен-Кобург унд Гота, а у Србији Милан Обреновић који је био савезник Аустро-Угарске. Треба овде такође додати да је Ватикан био велики противник уједињења православаца на Балкану јер је то било у директној супротности са политиком католичења и унијатства које се дешавало у Хрватској, Босни, Румунији и Албанији.

Мало је познато да је и Русија била велики противник уједињења Србије и Бугарске. Они нису желели јаку државу на Балкану већ су претендовали да окупирају Бугарску или да барем у њој уређују власт.

Ови фактори су утицали да 1885. дође до чувеног бугарско-српског сукоба. Краљ Милан је на миг Аустро-Угарске напао Бугаре и тако су обе државе намерно гурнуте у сукоб. Постоји изрека ”…нож у леђа ко Бугарин”, међутим морам да кажем да смо 1885. ми Срби први напали. Не бих сада улазио у детаље али ће Аустријанци и Немци и друге светске силе гурати Бугаре против Срба у неколико каснијих сукоба, а наручито у I и II Светском рату.

Светски владари из сенке су ово учинили како би и Србима и Бугарима огадили сваку мисао на неку заједничку идеју. За време Тита ова политика се наставља, у образовном систему и документарном програму су наручито истицани сукоби Бугара и Срба.

Циљ је био постићи ”братство и јединство” са Хрватима католицима који су починили геноцид над Србима и никако не дозволити да се пробуди стари православни дух на Балкану…

Француска карта која показује право простирање Душанове државе, укључујући жутом обојен део Грчке и Албанију. Тиме је Душанова држава излазила на три мора – Јадранско, Егејско и Црно море

ПИШЕ МИЛОШ СТАНИЋ