Izašli smo na teren da zabeležimo pripreme i radove, za obeležavanje 107 godina od bitke na Limanskoj adi u Badovimcima. Limanska ada i mesto gde je Gvozdeni Toplički puk porazio Austrougare, reka Drina u Badovincima.

Na lokaciji na Limanskoj adi zastali smo malu ekipu ali odabranu, ova mala grupa  se trudi da sačuva koren sećanja ove istorijske pobede pre 107 godina,

Kada se jednom narodu iščupa koren sećanja na svoju prošlost, na svoje junake i pobede. Kada mu se iščupa istorijski koren postojanja i bitisanja, on postaje zombi rulja. Takav narod gubi nacionalno dostojanstvo, poimanje državne svesti, prestaje da ima uzore, i za njega više ništa nije sveto, pa ni žrtve koje su pale da bi on postojao. Narode uzmimo se u pamet i čuvajmo našu Srpsku Istoriju, čuvajmo i ne skrnavimo grobove naših predaka, mislim da nas se stide.

Mi Mačvani imamo kratko sećanje, za sve,  za veliku pobedu na reci Drini nas podsetio Inženjer Zoran Đorđević iz S. Mitrovice, potomak ratnika Gvozdenog puka iz Toplice, U video prologu prIpreme za parastos Srbskim žrtvama u sredu 08 septembar.