Равнокраки Винчански крст
Прилог: Милан Т. Стеванчевић

Milan-T.-Stevančević
Milan T Stevančević

Као експерт Студијске групе 1 Међународног консултативног комитета, Међународног савеза за телекомуникације, специјализоване агенције Уједињених Нација, често сам путовао а у слободно време обилазио цркве, манастире и музеје и успут правио забелешке. У старим српским рукописним књигама налазиo сам записе о времену који нису били у складу данас важећом Аристотеловом геоцентричном метеорологијом. Записи у старим српским рукописним књигама о временским појавама указивали су на непознату покретачку силу.

Срби су знали да се на Преображење преображава и вода и гора, односно мења се хемијски састав кише, знали су да календарска година има само лето и зиму и да зима почиње на Митровдан и још много сазнања о дешавањима у природи за које ни данашња наука нема објашњење. Сазнање да зима почиње на Митровдан може се добити само електромагнетним приступом и то мерењем енергија које долазе са Сунца. Као познавалац магнетских поља и пропагације електричних поља био сам изненађен овим сазнањима. Све је указивало да смо у прошлости имали напредну цивилизацију која је знала оно што ми тек сада откривамо. Записи о временским појавама, који су датирани по Српском календару, указивали су на висок степен научног, књижевног и уметничког образовања српског народа. Да би се достигао овако висок ниво науке и писмености, потребни су миленијуми.

Детаљније на линку: 1. Ravnokraki vinčnski krst final_e 20. sept

Прилог послао за мацва.инфо Милан Т. Стеванчевић, дипломирани инжењер електронике и телекомуникација, оснивач хелиоцентричне метеорологије, у пензији, рођен је 30. септембра 1937. године, у Београду.

Објавио је више научних радова који су разматрани и усвојени од стране Међународног консултативног комитета Међународне уније за телекомуникације, која је специјализована агенција Уједињених Нација.