Ljubinko Jevtic

BADOVINCI –  Preminuo istaknuti veliki čovek, gromada od ljudine  Ljubinko Jevtić  iz Badovinaca , naš i  svačiji prijatelj, dugogodišnji kulturni radnik u opštini Bogatić, nije više sa nama. Umro je posle kratke bolesti od posledica infarkta.

Ljubinko Jevtić će ostati upamćen kao veliki profesionalac, sa više priznanja i zahvalnica, kao odan i veran saradnik, osoba koja je bila uzor mlađim kolegama, ko dobar drug i prijatelj. Ljubinko Jevtić  je osoba koja je unosila u okolinu optimizam i pozitivne vibracije, u njegovoj blizini se osećala nekakva toplina koju zrače samo posebne osobe.

Ljubinko je bio vedar i nasmejan. Blage naravi, popustljiv prema prijateljima, pun razumevanja za tuđe mane i nevolje, spreman da satima sluša i razgovara. Bio je veoma duhovit, inteligentan, neobično širokog interesovanja.

 Mogu slobodno reći da je bio redak suštinski dobar čovek.
Među retkima koji su imali najlepše ljudske osobine. Sinonim za ljudskost, humanost, toplinu, nesebičnost i pozitivan pogled na svet.
Svojim primerom nas je učio kako da budemo otvorenog uma i srca, spremni da učimo, pomognemo, nesebično dajemo, ne očekujući ništa zauzvrat.