Prema nezvaničnim informacijama u Crnoj Bari na javnoj (posle 3 neuspele) licitaciji tvz. prostorija „Bife“ koja je sastavni deo Doma kulture u Crnoj Bari, prethodnih dana izlicitirana je ova prostorija.
Novi vlasnik uskoro će otpočeti svoju delatnost koja je dobro poznata Crnobarcima, a to je ugostiteljska. Inače, i pre je ovde povremeno bila neka kafanica ali, kako saznajemo, napetost koja će se po svemu sudeći pretvoriti u svojevrsni bunt ili peticiju prvenstvo se vidi zbog toga što su novi zakupci ovde poznati kao promoteri kulture Vesne Vukelić – Vendi i sličnih igračica koje su viđane kako na Šabačkom tako i na Rumskom vašaru! Narednih dana više ćemo detalja objaviti kada obavimo zvanične razgovore sa predstavnicima lokalne samouprave i novim zakupcima.
Zahtev za ustupanje prostorije na korišćenje za potrebe proba KUD „Jelica“ podnet je početkom decembra 2017, razlog je što je prostor daleko manji i zgodniji za zagrevanje od velike sale Doma kulture.
Ni posle 7 meseci odgovor nije stigao od nadležnih za ustupanje prostorije za potrebe kulture i tradicije koje ovo Kulturno umetničko društvo ostvaruje, već je prostor umesto za potrebe kulture izdat za potrebe nekulture.
Da li ugostiteljski objekat neguje kulturu i tradiciju jednog naroda ili deca koja naporno treniraju, prolivaju znoj, odvajaju svoje slobodno vreme, predstavljaju selo, Opštinu i Mačvu u duhu tradicije i običaja Mačve?
KUD „Jelica“ Crna Bara broji oko 70 čalanova sa upravnim odborom, roditelji dece i deca si duboko razočarana potezom Opštine Bogatić

OVO JE DEO OBJEКTIVNOG I SAMOSTALNOG IZVEŠTAVANJA JEDINOG MAČVANSКOG MEDIJA КOJI NIJE FINANSIRAN IZ BUDŽETA OPŠTINE BOGATIĆ!

KUD „Jelica“ i neka njihova gostovanja gde uspešno prestavljaju kulturu  običaje i tradiciju Mačve. Video materijal nije finansiran, nastao je jer ove osobe zaslužuju da budu zabeležne, danima treniraju, da bi se pojavili na sceni samo 10-15 minuta.