Данас је у сали Дома културе у Црној Бари од 13 ч 03 08 2018. одржан састанак КУД „Јелица“ на ком је председник друштва Радосав Љубинковић присутним изнео актуелни проблем везано за лицитацију спорног дела Дома културе, а то је твз. „Бифе“.

Љубинковић се осврнуо на подркшку Привременог органа Месне заједнице Црна Бара која је донела одлуку да се КУД-у „Јелица“ да на коришћење просторија твз. „Бифе“-а, што је уједно данас и документовано.

Такође председник КУД-а показао је и допис упућен Општини Богатић из децембра месеца 2017. г. са захтевом да се просторија уступи друштву на коришћење, али одговора до сада нису добили. Предлог је Љубинковића је да се због спорне лицитације, лоја се ипак десила мимо овог захтева и одлуке, наредне недеље приступи потписивању петиције чиме би се указало да друштво оваквим потезом не може наставити свој изузетан рад у будућности, јер су проблеми неминовни давањем у закуп спорне просторије Дома културе. На захтев Љубинковића присутнима се обратио и представник нашег медија Macva.info који је истакао да до сада званичан одговор на наша питања везано за ову спорну лицитацију од Општине Богатић нисмо добили.

Присутнима се обратио укратко и председник привременог органа Месне заједнице Црна Бара Браниша Јуришић који је истакао да верује да ће се у наредним данима наћи задовољавајуће решење.

Н.К.