Ispravna voda iz bušotine na Ignjatovoj bari u Crnoj Bari

Info Vesti Život

Deluje nestvarno posle pokušaja  bušenja za vodo snabdevanje na nemogućem mestu, nova garnitura u Mesnoj Zajednici Crna Bara donosi  rezultat rada i pronalaženje ispravne vode. Kompletno ispravna voda iz bušotine na Ignjatovoj bari u Crnoj Bari, hemijskom i mikrobiološkom analizom utvrdjeno da je ispravna za korištenje.

Pozitivna informacija o ispravnosti nove bušotine za snabdevanje ugroženi sela stigla je od novog Presednika Mesne zajednice Siniše Sevića iz Crne Bare.  Higijenski ispravna voda za piće je osnovni uslov dobrog zdravlja. Analizama utvrđeno je da je voda sa ove bušotine potpuno ispravna i da zadovoljava sve kriterijume za snabdevanje nekoliko sela koja su ogrožena sa neispravnosti vode za ljudsku upotrebu.
Mačvanska sela imaju problem podzemne vode zagađene su pesticidima, herbicidima, nitratima, teškim metalima te mogu sadržavati opasne bakterije i viruse.
Novo rukovodstvo Mesne Zajednice Crna Bara izveštava sa neverovatnom informacijom za ispravnu vodu, radi se o lokaciji gde je tlo specifično po  sastavu i vodo nepropusno za površinske vode i atmosverske padavine, na lokaciji bušotine se nalaze nepropusni slojevi gline tako da nije moglo da dodje delovanjem čoveka do zagadjenja vodonosni rezervoara čiste vode za piće.
Detalji bušotine: Bušotina  250mm na dubini 100m, pijezometarska pocinkovana konstrukcija udradjena do 90m ( na toj će se dubini bušiti bunar) sa filterima na 66, 78, 82 i 88 metara.
Hemijski sastva u potpunosti odgovara propisanim vrednostima o higijenskoj ispravnosti vode za piće, Nitriti 4,6 (dozvoljeno 50mg/l)  Arsen manje od 0,005 ( dozvoljeno 0,01).

O loše odabranoj lokaciji za vodo snabdevanje prošle garniture na linku>>