U prepunoj svečanoj sali Opštine Bogatić juče, 11. maja 2018. održana je promocija knjige „Kuda idu voljeni“ autora Milana Ivantića iz Crne Bare. Izuzetna poseta ovakvog dogadjaja govori prvenstveno o samom autoru kao zapaženom kako crnobarcu tako i kolegi, drugu i prijatelju, jer podsećamo da ovakva kulturna dešavanja u poslednje vreme nemaju ovako veliku posetu i samo interesovanje. Slično dešavanje podsetićemo bilo je prilikom promocije knjige o Životu i delu Miloša S. Milojevića isto maju mesecu, ali prošle godine, kada su kao i sada Crnobarci pokazali da su centar kulture Mačve, koji baštine, potom cene svoje velikane ali nove generacije koje hrabro stasaju i kreću stopama svojih predaka.

Ove večeri uz svesrdnu pomoć Mesne zajednice Crna Bara, Opštine Bogatić, Kulturnog Centa Bogatić, Udruženja žena „Crnobarke“, udruženja pisaca „Janko Veselinović“ iz Bogatića i drugih bili smo u prilici da ovaj događaj u potpunosti ispratimo i sa oduševljenjem slušamo i ansambl „Abrašević“ iz Šapca, a sve to uz delove Milanove knjige koju nam je čitao glumac Miša Perić.

Reči o ovom delu pored autora uputili su i: recenzent Predrag Belić, lektor Biljana Novaković, autor ilustracija Željko Dragićević i sveštenik iz Bogatića. Žanr ovoga romana kako ističe autor Milan Ivantić namerno nije odredjen da bi sam čitalac imao tu čast da ga svrsta u njemu slobodnu kategoriju, ali takođe ističe da ima i elemenata autobiografije, fikcija i drugo, što će biti dodatni povod da zainteresovani ovaj prvenc Ivantića pročitaju.

Knjiga je izašla kao još jedan prvenac, i to obnovljene izdavačke delatnosti Kulturno-obrazovnog centra, zahvaljujući istrajnosti direktora ove ustanove Tanji Jurišić, koja se pozabavila da se davno ugašena delatnost ponovo vrati pod krov ove ustanove.

I ako bi sada sve ove veoma uspešne i istaknute saradnike na ovom ostvarenju još jenom stavili u istu ravan vidimo da je potpuno istnitno gore pomentuto, a to je – da je Crna Bara centar kulurnog dešavanja Mačve, što uzastopno pokazuje u centru Mačve u Bogatiću. Zato crnobarci nastavljaju dalje i kulturna dešvanja dovode u svoje dvorište, tačnije na izvorište nastanka istine na mesto gde Drina ljubi Savu i sve pomento opravdaće nadolazeća manifestacija u samoj Crnoj Bari „Dani Miloša S. Milojevića“ od 22-24. juna.

Tekst: N.K

Foto: M.I

http://media1.macva.info/2018/05/Svcana-sala-Bogatic.jpghttp://media1.macva.info/2018/05/Svcana-sala-Bogatic-150x150.jpgInfo.MacvaDogadjajiInfoKulturaVestiKOC Bogatic,Mesna zajednica Crna Bara,Milan IvanticU prepunoj svečanoj sali Opštine Bogatić juče, 11. maja 2018. održana je promocija knjige „Kuda idu voljeni“ autora Milana Ivantića iz Crne Bare. Izuzetna poseta ovakvog dogadjaja govori prvenstveno o samom autoru kao zapaženom kako crnobarcu tako i kolegi, drugu i prijatelju, jer podsećamo da ovakva kulturna dešavanja u poslednje...Mačva Info