Otvorena je manifestacija „Dani Janka Veselinovića“ 2018 u Glogovcu koja se održava 4 put za redom. Iako vreme ne ide na ruku organizatorima u prilici smo da prenesemo tok manifestacije:

12:00 Položeni venci Janku Veselinoviću na grobnom mestu u Glogovcu. Vence položili: zamenik predsednika Opštine Bogatić Dalibor Ostojić, direktor Kulturno-obrazovnog centra Tanja Jurišić, predsednik Mesne zajednice Glogovac i drugi.

12:45 Program u crkvenoj porti u Gologovcu, nastupaju folklorni ansambl „Djido“ Bogatić, glumci amaterskog narodnog pozorišta iz Bogatića.

Oranizator Kulturno-obrazovni centar Bogatić uz podrušku Opštine Bogatić po oblačnom vremenu uz pisustvo publike obeležava Jankove dane.

13:06 Nastupa muška pevačka grupa „Drina“ Badovinci 

13:10 Slobodanka Boba Ognjenović iz Crne Bare, isped društva pisaca „Janko Veselinović“ Bogatić, čita  svoju pesmu „Život je“…

13: 22 Milan Ivantić iz Crne Bare član udruženja pesnika „Janko Veselinović“ Bogatić čita odlomak iz svog romana „Kuda odlaze voljeni“…

13:27 Nastupa Kulturno umetničko društvo: „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice izvode dve pesme.

Oblačno vreme koje je od početka pratilo manifestaciju pretvorilo se u kraći pljusak koji je prostali deo programa uslovio da se sa otvorenog prostora crkvene porte u Glogovcu preseli u fiskulturnu salu Osnovne škole takodje u Glogovcu. Program je nastavljen bez ozvučenja po protoklu gde je na kraju uručena književna nagrada „Janko Veselinović“ za istorijski roman.

Manifestaciju u crkvenoj porti u Glogovcu pratilo je preko 50 posetilaca.

 

Drugi deo manifestacije nastavlja se sutra od 10 časova u svečanoj sali Opštine Bogatić programom kreativne radionice „Pisanje u prozi“ za učenike Mačvanske škole.

 

 

Foto i video: M.I

Tekst: N.K

By Urednik