U prilici smo da sa Vama podelimo video zapis sa kulturnog dešavanja Festival Folklora ,,Raspevano Proleće 2018“  odžanom u Loznici.

Na poziv predsednika KUD „Jelica“ gospodina Radosava  Ljubinkovića naši izveštači sa terana za informativni portal MACVA.INFO bili su u prilici da prate ovo dešavanje lozničkog kraja.

Video zapis nasato je iz potrebe KUD-a „Jelica“ iz Crne Bare i u trajanju preko jednog časa.

Zapazili smo da je medijska podrška grada Loznice sa ovoga kulturnog dogadjaja izostala, iako je ovaj festival bio skup  mladosti, igre i tradicije, koji zaslužuje da se o njemu izveštava i priča!

Ovom prilikom pohvalićeno organizatora KUD „Frula“ iz Lipničkog špora koji se pokazao izvrsnim organizatorom i domaćinom ovoga dogadjaja. Pohvalićemo i redarske službe, koje su dobro organizovane, ali isto tako i neprimetne, jer treba istaći da se deo manifestacije odvijao i u Banji Koviljači, koja važi za prihvatni centar mingranta, te je nivo bezbednosti podignut na zadovoljavajući nivo zahvaljujući predanosti organizatora.

Svakako pohvale i za učesnike veoma discipilinovane, vaspitane, odane i predane ovom kulturnom dogadjaju medju kojima je bio i Folklorni ansambl „Djido“ iz Bogatića.

Još jednom ističemo da ovakva dešavanja zaslužuju medijsku pažnju, gde ne treba gledati političke, finansijske i druge razloge koji su doveli da se ovakvo dešavanje medisjki ne isprati. Dobro je poznato da grad Loznica ne manjka u pogledu medija gledano da radi više i radio i televizijski stanica kako lokalnog tako i regionalnog nivoa. A isto tako verujemo da je grad Loznica dovoljno sredstava medijima putem konkursa dodelio što predstavlja osnov za izveštavanje sa ovakvih dogadjaja.

Napomenućemo da je naš informativni portal MACVA.INFO upisan u Registar medija i volonterski eto izveštava potpuno besplatno ne samo iz naše Opštnine, ovoga puta i iz Loznice, što nam daje osnovu da u budućnosti ravnopravno stanemo na crtu i sa medjima iz regiona!