“DA GA NAROD VIDI” Bik Mališa najveća ATRAKCIJA sajma, vlasnik kaže da nema te cene po kojoj bi ga prodao.

Radenko Jeremić iz Salaša Crnobarskog  opština Bogatić bavi se stočarstvom, odnosno tovom junadi.

Jedna od najvećih atrakcija Međunarodnog poljoprivrednog sajma  2018 je trogodišnji bik Mališa težak 1.560 kilograma iz Poljoprivrednog gazdinstva “Braće Jeremić”

 

Njegov vlasnik Radenko Jeremić, kaže da nema te cene po kojoj bi ga prodao, jer ga za njega veže beskrajna ljubav.

Jednostavno ja volim Mališu, a moja ljubav prema biku nije na prodaju makar za njega davali basnoslovne novce! Svojom umiljatošću kupio mi je i srce i dušu, još dok je bio telence i nema tih para koje bi me naterale da ga dam, pa da ode pod nož – rekao je Jeremić na štandu njegovog gazdinstva na Nacionalnoj izložbi stoke.

Na pitanje, šta je onda njegov motiv dovođenja bika na veliku sajamsku smotru u Novom Sadu, on je odgovorio, “da ga narod vidi”.

– Neka narod na sajmu vidi ovu lepotu od bika i uveri se šta Srbija može da odgoji! Ja nešto ovako lepo nisam imao u svojih 65 godina života. A, verujte mnogo bikova mi je prošlo kroz ruke. Kad je Mališa u pitanju prosto govoreći, sve kockice složile su se na pravo mesto i u pravo vrijeme i bik ostaje kod mene – jasan je Jeremić.

Ponosni vlasnik, kaže da bik dnevno konzumira od 16 do 18 kilograma koncentrovane hrane i ako tako nastavi do sledeće godine bi mogao težinom dostići i do 1.700 kilograma.