Noć na 1. April i ponovo 7-i na 8-mi april na parceli Radosava Ljubinkovića izmedju Crne Bare i B. Polja (kod Ivankovića kuća) nepoznate osobe nasilno sa traktorom izčupale 130 metara podzemnog energetskog napojnog kabla za zalivni sistem.
RADI SE O IZUZETNO DEBELOM KABLU, KOJI JE SKUP, Teskogoreci i Otporan na vlagu.
Nestalo je 130 metara (OKO 436,8KG samo bakra) energetskog kabla za zalivni sistem, samo za bakar na otpadu se isplaćuje preko 2.000e.

Da bi imali predstavu o vrednosti kao sekundarna sirovina napravili smo kalkulaciju.
Cena kabla je velika, podzemni niskozapaljivi kabal ima veliku cenu, procena je da je šteta koja je napravljena i do 1 milion dinara, mora se uzeti u obzir da treba nov plan, nova dozvola koja ko šta, pa raznorazne komisije i radovi za polaganje kabla, komisija za prijem, ispitna komisija itd.

Nazvali smo na blef nekoliko otkupljivača bakra koji imaju oglase za kupovinu bakra, cena koje je nudjena je od 380din-610din za kilogram bakra ove vrste koje je prisvojena od strane N lica a u prisvajanju čupanju energetskog kabla koristili su traktor koji je veći i jači od fergusona. U jednom dužnom metru ima 3,36kg bakra po 550din pošto je kabal sa debelim provodnicima može na otpadu da se dobije i bolja cena od 550din po kilogramu, za 1 dužni metar samo bakar isplata 1848 din. kabal ima i 2 reda limenog oklopa i lim ima cenu.

Upozorenje na spaljivanje, prepostavlja se da ce osobe koje su prisvojile 130metara energetskog kabla spaljivati isti da sagore izolacija.
Pošto se radi o teskogorećoj izolaciji na kablu velika je opasnost po zivotnu sredinu gde se spaljuje, dim i čestice cadji su veoma kancerogene i opasne, cestice cadji su mikronske veličine i vrlo lako se raznose vetrom a da to ne zapazimo.
Cestice sagorele plastike završavaju u tlu, polasko i sigurno sa padavinama odlaze u vodonosne rezervoare pijaće vode, zagadjuju i vodu. Iz tla završavju u biljkama a bilje kancerogene materije prenose na stoku koja se hrani biljkama, mozda vi ili vaše dete jede mesne preradjevine koje su štetne i opasne a da to neznate.
Spaljivanjem plastike zagadjuje se životna sredina na duge staze, kakva onda budućnost očekuje naredne generacije, ne izlečive bolesti, alergije..
Ukoliko imate neka saznanja oko ove situacije ili uočite spalivanje pozovite policiju. Spalivanje plastike je izazivanje opsnosti po šire narodne mase.