Upozorenje posetioci Hajdučko veče i organizatoru manifestacije. Treba skrenuti pažnju vozačima da su ugrozeni, njihovi ljubimci na četiri točka u opasnosti. Otvorene udarne rupe u Crnoj Bari.

Ovog proleća 2 različite ekipe sanirale u opštini Bogatić udarne rupe na putevima. Crna Bara preskočena a zašto. Postoji opravdana sumnja da je politički razlog, da meštani Crne Bare trpe sankcije političke volje pojedinaca.
Pouzdano se zna da je mesna zajednica intervenisala zbog ostavljeni nezatvoreni udarni rupa ali bezuspešno.

Da li je ovo sankcija Socijalisticke partije Srbije jer je izgubila Mesnu zajednicu Crna Bara ostavljam vama da presudite. Ne bi da budem optužen da sam protivnik SPS-a ili pripadnik SNS-a ali se vide vidlji pozitivni rezultati kako je Mesnu zajednicu Crna Bara preuzeo SNS.
Gradjani i vozila kao materijalna dobra su ugroženi da li slučajno ili namerno, posetioce Hajdučko veče vrebaju udarne rupe na putu, neko može da nastrada, da osteti automobil, neko može da se povredi, neko može da izgubi kontrolu nad vozilom i izgubi zivot, deca su učesnici saobraćaja ako ne aktivno onda pasivno u motornim vozilima.
Opreznost za vozače fijakera, za Hajdučko veče, fijakeri su krhke konstrukcije, stari i lako mogu da se oštete, ugroze i povrede konji.

Da ovo nije prvi i jedini udar na Crnobarce je i izdavanje prostora Doma kulture za kafanu, i ne obracanje pažnje uredno zaveden zahtev da se propstor ustupi Crnobarskoj deci za probe flklora. detaljnije >>>

Drugi primer. Bušenje bunara za vodovod u kontaminiranom  vodoplavnom području, koštao preko 900. 000,000 din. Detaljnije >>>

Redovnu kontrolu u eksploataciji javnog puta, sa aspekta bezbednosti saobraćaja na putu, vrši inspekcija državnih puteva, odnosno nadležna inspekcija jedinice lokalne samouprave.

Naleteli ste na udarnu rupu i oštetili automobil: Pozovite policiju, postoje velike šanse da naplatite odštetu

Naplata štete moguća je i bez intervencije policije, ali u tom slučaju potrebni su vam svedoci.

NACRT ZAKONA O IZMENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Za preduzeća koja se bave gradnjom i održavanjem puteva, u slučaju nekrpljenja udarnih rupa ili neotklanjanja mogućih uzroka saobraćajnih udesa, zaprećena je kazna od 300.000 do 2,5 miliona dinara. Odgovorno lice u „upravljaču javnog puta“ može, za isti propust, biti kažnjeno od 20.000 do 200.000 dinara

Preduzeća koja grade i održavaju puteve u Srbiji više neće moći da prođu nekažnjeno za nekrpljenje udarnih rupa ili neotklanjanje mogućih uzroka saobraćajnih udesa, jer će im, prema Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, pretiti kazna od 300.000 do 2,5 miliona dinara.

Odgovorno lice u „upravljaču javnog puta“ može, za isti propust, biti kažnjeno od 20.000 do 200.000 dinara.

Predlagač Nacrta zakona je umesto samo jednog člana 156 u važećem Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima („Sl. glasnik RS“, br. 41/2009, 53/2010, 101/2011, 32/2013 – odluka US, 55/2014, 96/2015 – dr. zakon i 9/2016 – odluka US)sada predvideo čak 15 novih članova koji će se odnositi na izgradnju i održavanje puteva.