Danas na drugi dan Bogatfesta u Bogatiću inplozija kulturne bombe, na razočarenje onih koji imaju negativnu maštu i očekuju naj gore,  može se napomenuti da se nekoliko pozitivni činilaca uspešno spojilo, desila se inplozija mladosti, lepote, kulture, tradicije i običaja, sve se tako nekako ukonponovalo, spojilo u jednu izvarednu, pozitivnu celinu i žetoko bombastiču za opštinu Bogatić.

U očekivanju je bilo da  drugi dan Bogatfest ima tanak kulturni program, desilo se suprotno, izvaredan nastup članova Kulturno obrazovnog centra Bogatić i gostiju iz Crne Gore, ispred osnovne škole, nastupali  FA „Đido“ i gosti iz Crne Gore, KUD „Vesna“ Mojkovac, posetioci su mogli da vide sam vrh kulture, običaja i tradicije.

Vrh dešavanja koncert na poligonu škole. Izvaredne muzičke zvezde na poligonu osnovne škole u Bogatiću prosule su svoj glas koji se lepi za srce , dušu i ostale organe a u pratnji orkestra RTS-a.

 Desio se glasovni i notni praznik koji dugo ostaje u ušima posetilaca. Nastupali su: Čeda Marković, Predrag Drezgić, Biljana Petković i Vesna Dimić.

I sve se ovo izdešavalo u organizcaji Kulturno obrazovnog centra iz Bogatića na čelu sa direktorom Milošom Simićem i čitavom malom armijom anagazovani  pomoćnika u oraganizaciji, sa pokroviteljstvom opštine Bogatić.

Zaključak i ako nije kraj festivala, ume se može se bravo mladi, bravo organizacija i opšitina Bogatić.