Dim sa obližnje deponije guši meštane sela Crna Bara, ušao je u sve prostorije meštana sela, teško se diše.

Pre samo 36 sati moj pas je cvilio i pokušavao da uđe u kuću da bi se sklonio od dima koji je ušao u selo, selo je bilo kao zamagljeno, sa lošom vidljivom situacijom i ako postoji ulično svetlo.

Danas na sedmi avgust situacija je još gora, dan je i manje se vidi dim  jer je dan ali je nepodnošljivo boraviti i u kući.

Divlja deponija smeća gore već desetak dana, meštani sela su na milost i ne milost osoba mesne Zajednice u Crnoj Bari.

UGROŽENA JE I TRADICIONALNA MANIFESTACIJA HAJDUČKO VEČE

Prognoza vetra za večerašnju manifestaciju nije pogodna, vazdušni pritisak će ostati stabilan 115 mb, neće biti bitnije promene da bi se smer dolazećeg dima promenio, naprotiv smer vetra od 16 km/h samo će da donese veće količine dima u selo a i na Vasin šib gde se održava manifestacija Hajdučko veče. Dim odlazi na Hadučko veče, a tek posle 22 h će da promene smer i da odlazi preko Drine (link za proveru).

Pogledao sam vremensku prognozu za smer vetra, situacija je na slici i nema laži a ni prevare, bićemo kao u pušnici za sušenje slanine, samo za razliku što nam je vazduh filovan sa kancerogenim materijama od mase koja sagoreva na deponiji. DA LI STE SE ZAPITALI ZAŠTO NEMA KOMARACA deponije se pale, mala količina otrova iz dima ubija komarce, pitanje je koliko smo u naš organizam nataložili kroz vazduh koji dišemo i udišemo kancerogene materije.

Prošle godine veća količina mlevene plastike (desetak šlepera) koja ne može u reciklažu završila je na deponiji Salaš crnobarski i tamo zapaljena, osećao se dim i u Crnoj Bari a deponija je danima gorela, a onda se pitano gde nestadoše komarci, a šta ce biti sa nama…