Novi momenti u kulturi, radovi u restauraciji,  renoviranju Etno parka Sovljak.

U toku su radovi na popravci kuće u Etno parku koja je toliko žestoko devastirana, zanemarena i žestoko propala zbog neodgovornog ponašanja korisnika u toku explatacije za kulturna dešavanja.

Nov momenat se dogodio dolaskom na mesto direktora Kulturno obrazovnog centra iz Bogatića Miloša Simića. Prva faza i najkritičnija je bila renovairanje krovne konstrukcije, na krov je bilo zeštoko rizično i samo pomisliti popeti se, faza restauracije krova je uspešno prošla. U toku su radovi na zidnim površinama, uspešno se obavljaju sa stručnom ekipom, savladali su plafonske i jako  rizične površine da ne dodje do obrušavanja plafona a da bude bezbedno za posetioce,  sada se radovi izvode na vertikalnim površinama.

U toku je i expertiza koje materijale upotrebiti za završnu fazu fasade, kako smo doznali stručna ekipa je predlozila fasadu sa mikro vlaknima da bi se sačuvao strarinski i orginalan  izgled a da bude fasada otporna i čvrsta.

Ovo je nov momenat, prava osoba vodi KOC Bogatić, Mološ Simić je napravio promenu koju ja zapažam, a zašto, zato što u toku godine 1 ili 2 puta posetim instituciju za kulturu i zapazim promene, dolaskom Miloša Simića na mesto Direktora KOC Bogatić promena je velika, u objektu su mnoge stvari na svom mestu, prozori su čisti a i sama atmosfera medju osobljom je pozitivnija. U ovu objavu moram da ubacim još nešto, nedostaje još jedan Miloš Simić ispred kulture ili nesto drugo i još jedan Vladan Popadić ne kao osoba ispred JKP nego iz neke druge oblasti, gde bi nam onda bio kraj.. 2 osobe na pravim mestima…a 4 auuuu dali to može u Bogatiću ?? , teško jer je politika kurva.