Позната је изјава председника Српске академије наука и уметности Владимира Костића о Косову и Метохији, која  је изазавала лалавину кометара и реаговања. Реаговање инж. Зорана Ђорђевића потомка учесника чувеног Дргуог гвозденог пука „Књаз Михаило“ који је Мачву бранио на самој обали Дрине код Бадовинаца у потесу садашње Лиманске аде, преносимо у целости:

ОАНУ је данас помало и Србска а до пре некако више би јој одговарао назив „АнтиСрбска ОАНУ“ са седиштем у главном граду Србије, притом наравно треба изузети часне чланове акдемике који су заиста задужили Србију као истакнути научници и ставараоци?

Да је научна академија у потпуности оно што пише „Србска“ патриота, научник, проф Др. Миладин Шеварлић би био редован члан САНУ задужен са село пољопривреду, али није, скрајнут је од издајника ОАНУ као и многи истакнути научници из Србије посебно онај део строседелаца који баштини истиниске историске вредности, културу, веру и обичаје свих народа и народности Србије?

Ми не заборавњамо да су Муслимани бранили Београд 1914 г.

Шта сте очекивали од ОАНУ која је полуписменог бравара Броза прогласила за „Почасног члана и доктора наука“.

Да ли је истина да је „Доктор бравар“ из Кумровца понављао у основној и средњој школи?

Но ако ставимо у страну ниво образовања покојног Доктора Броза, почасног члана ОАНУ вероватно је задужио Србију:

-као одликовани припадник Аустроугарске казнене „Вражије дивизије“ у Великом рату познате по злоделима над цивилима: Мачве, Јадра, Поцерине, јер се посебно истакао у биткама против војске Краљевине Србије на: Церу, Дрини, Колубари,

-за „Сремски Фронт“, где је са домаћим издајницима отерао не обучену децу Србије да изгуну,

-као идејни творац ликвидација без суђења Србских домаћина, и интилигениције после 1945 г.,

-за отимање кућа и истеривање из кућа домаћина Солунаца, привредника, посебно у Београду,

-тиме што је бивше окупаторе Шиптаре из Албаније позвао да се уселе у куће Срба које предходно истрали из њихових кућа Србима забранио повратак на Косово и Метохију одакле су протерани За то што су Шиптари отели Србке куће на Косову, колико су добили безповратних кредита од ДР Броза?,

-што је само у Србији је направио две покрајине,

-што је од Старе Србије направио је Македонију и измислио македонску нацију, од Светог Саве Херцеговине направио је Босну и Херцеговину,

Што је успешно је забетонирао јаме у Хецеговини и Хрватској где су Хрватске усташе побацали живе Србе,

Докле ће браварови шегрти у различитим дресовима са отетом СрБском имовином и парама да арче и дробе и унижавају Србију питање је за све Академике?

Шта кажу чанови ОАНУ стручњаци за међународно право као је могуће да се посмртни остаци  „Доктора бравара“ндрже у једној од више отетих  кућа најспособнијег СрБског индустријалца Милоша Савчића? Ако је на снази Закон о реституцији зашто исти не важи за покојног „Почасног доктора ОАНУ“?

Требало би да историчари ОАНУ објасне:

-каква је  улога делова ОАНУ у скривању истините исторје после 1941 г?

-каква је улога ОАНУ што генерације Срба још увек уче Бечко-Берлинску историју који је написао странац и то баш у Бечу?

-како су одмах после неколико година прве бомбе полетеле из Беча и пале баш  на Народну библиотеку у Београду?

-како је у званичној Бечкој историји Срба, Стефан Немања у средњем веку све ратове изгубио, а Србија била све већа и већа?

-како је средњевековна Немањина прва престоница „Топлице“ постала „Беле цркве“. Када су Срби своје црве називали „Беле“, или шарене цркве? Срби су одувек своје цркве називали по имену Свеца коме су посвећене па је црква у Топлици осим што је имала беле оловне кровове носила прави назив „Манастир Св Николе са седиштем Епархије – Митрополије Св. Николе Топличког“.

Ако дочекамо да се отета вила Савчића на Дедињу врати наследницима Савчића, а Броз пошаље у родни Кумровец тада ће вероватно дочекаћемо и да ОАНУ постане САНУ?

Надам се да ће дати мили Бог, ако смо грешни заслужили да се пронађу, ако већ нису уништени нестали рукописи Мачванина Милоша Милојевића путописца, одликованог ратника, војсковође,  учесника у ратовима за ослобођење Старе Србије?  Не кажем да нам је за све крива ОАНА и сами доста носимо кривицу што ОАНУ још увек није САНУ. Велики грех, јер смо многи лаковерни преварени напустили Божји пут и далеко отишли странпутицом. Треба да се запитамо зашто је тако дуго скрајнут и гурнут у страну Великан писац: „Праве историје Срба“ Милош Милојевић почасни грађанин: Ниша, Врања, Прокупља, Куршумлије? И до нас је!

Потомак Солунаца

инж. Зоран Ђорђевић

By Urednik