Pošta Crna Bara

Meštani sela Crna Bara, Glogovac i Sovljak u velikom poštanskom problemu. Usluge pošte pale na nivo srednjeg veka.

Isporuke kasne, radnici preopterećeni a direktor pošte  ne reaguje, totalno PTT rasulo, Usluge pošte katastrofa, zna se za katastrofalno stanje već duži vremenski period, problem se ne rešava.

Pošiljka koja je krenula pre 7 dana 27. 01. 2022. pre podne zaglavljena u pošti u Šabcu, verovatno ne može da stigne iz Subotice do Crne Bare za manje od 10 dana jer se verovatno tansportuje na rođaku ili rođaci Isusovog prevoznog sredstva.

Stanje pošiljke 7 dana od slanja u pošti Subotica, danas je 03. 02 2022.

Katastrofalno stanje u pošti Crna Bara, sve je usporeno, kao da i ne funkcioniše, račune za telefone možete da očekujete nikada (idete lično da pretražujete hrpe telefonskih računa) ili u sledećem mesecu, kamata se aktivira na neplaćene obaveze. Da su 2 radnika pošte za 3 mesne zajednice u 3 sela previše opterećeni znalo se i pre 10 – 15 godina unazad, pomoć nisu dobijali.  Teško je direktorima objasniti da se obim posla povećao i da to nije posao kao pre 40 godina. U domaćinstvo  je ranije stizao 1 račun za telefon a sada nekoliko, treba to sve razvrstati, kupovina preko interneta je doživela ekspanziju, treba to sve na vreme isporučiti. Sve što se prođe papirnim unošenjem treba to isto i u digitalnom obliku a ljudstva nema. A tek rad sa novcem gde ne poštanski radnik sme da se pogreši

Kako objasniti direktoru pošta da su radnicima pošte uslovi za rad užasni, da to ne može da se podnese, ni fizički a ni psihički, posla previše a malo ljudstva.

Da li znate da šalterski radnik da bi ostao psihički čitav mora da menja radno mesto posle 10 godina rada na šalteru, to je po EU standardu.

Pošta Crna Bara

Pošta u Crnoj Bari pokriva 3 sela, nikada nije imala infrastrukturu za 3 mesne zajednice, nema potrebnog nameštaja da se bilo šta odloži od pristigle pošte i paketa, jednostavno police ne postoje za razvrstavanje po selima i tipu pristigle pošte. Radnici pošte u Crnoj Bari su jako opterećeni i ugroženi, nisu radnici pošte u Crnoj Bari nesposobni, imajte razumevanje za njih, nikada riba ne smrdi od repa uvek  smrdi od glave.

 

Ranije je sin pređašnjeg poštara raznosio poštu a doznali smo da je radio po ugovoru za 16 000 din.

Ispravka privremenog radnika pošte u Crnoj Bari, pogrešno smo obavešteni.

Mirko Miražić: Radio sam sa za 12 000 dinara, a ne za 16 000.

Konačno pošiljka koja kasni stigla je u Crnu Baru.