Pas Kavkaski ovčar  za borbu sa medvedima izujedao meštanina u Crnoj Bari 26. 01. 2022. Na Devića raskrsnici oko 13h na asfaltnom putu pas bez ikakvog povoda na ulici naneo telesne povrede meštaninu Crne Bare. Desilo  se u neposrednoj  blizini autobuske stanice samo preko asfaltnog puta  gde se se nalazila i deca  osnovne Škole koja su čekala autobus. Borba je bila žestoka, komšiluk nije ni mogao a ni smeo da priđe, mogli su samo da zapomažu. Pas je napao sa leđa, ujedao i vukao  meštanina po asfaltnom putu, jedva se izvukao.

Meštanin Crne Bare je zbrinut u Šabačkoj bolnici, policija odradila svoj deo posla, juče izlazila na lice mesta i napravila zapisnik a danas i pronašla vlasnika, obavešten je i veterinarski inspektor.

Pasa vlasničkih i lutalica  ima previše na ulici,  slobodno da se kreću ulicom, mogu to  i sam da potvrdim,  tokom leta sam postavio akcionu kameru jer je moj pas mnogo često reagovao i snimio 23 kretanja pasa po ulici u periodu posle 01h do 05h, akciona kamera mi je modifikovana sa pojačanom baterijom, snima i preko 240 minuta.

Na situaciju koja nije bezazlena ne zna se kome se obratiti !

Po baštama postoje čitave staze od pasa lutalica, fazani koji su postojali iza dvorišta domaćinstava su nestali iz razloga postojanja pasa lutalica.