Danas smo uočili novo gradilište u vikend naselju Vasin šib u Crnoj Bari, uočeni radovi za izgradnju bine za menifestacuju Hajdučko veče.

Na mestu gde se postavljala bina počeli su radovi, počeli da se ostvaruju stari planovi da se bina za manifestacije izgradi. Da se smanje troškovi, ne plaćaju visoke svote novca za iznajmljivanje montažne bine koja se koristi eventualno 2 dana tokom godine. Ranije su postojali planovi da se bina za manifestacije izgradi od betona, rastavi od tla, izliju stubovi za rasveru, nema razloga za krovnu konstrukciju, u slučaju kiše neće biti ni posetioca na manifestaciji, krovna konstrukcija je nepotrebna. Pohvala opštini Bogaatić i Turističkoj organizaciji iz Bogatića, za početak radova na izgradnji bine, ne treba zaboraviti da se pohvali i dir. TOB-a Darko Mašić, kao dugogodišnjeg direktora turizma u opštini Bogatić.

Ipak se radi, ima pozitivnog pomaka čim je situacija sa pandemijom popustila. Izgradnja bine za manifestacije imala bi 2 funkcije, smanjila troškove iznajmljivanja, iznajmljuje se samo agregat i ozvučenje, a druga namena je da bi se divljač tokom poplavni dana spasla utapanja jer bi se mogla zaštititi penjanjem na binu.

Izgradnja bine za manifestaciju Hajdučko veče bi se isplatila za 2 godine, sa fotografija sa terena da se zaključiti da se poštuje ekonomska politika samoodrživosti sistema. Pohvala za novu aktivnost iz opštine Bogatić.