Према незваничним информацијама вечерас се одржава неки вид састанка по питањима изградње капеле у Црној Бари. Везано за питања која смо вечерас добили од Синише Панића, члана нашег Удружења у Црној Бари, зашто нико од представника нашег Удружења није позван, као и да детаљи састанка нису познати, сматрамо да смо у обавези да јавно дамо одговоре на нама познате чињенице.

Још, 09. децембра 2019. године подржали смо као Удружење иницијативу нашег Црнобарца Иванковића за градњу капеле у Црној Бари. О тој иницијативи и могућностима на којој смо били спремни да радимо, упутили смо допис Месној заједници Црна Бара. Убрзо затим дошао нам је одговор следеће садржине:

“Поштовани нама је драго да ваше удружење мисли и о развоју нашег места , и бави се темама које су у некој другој надлежности.
Сходно Вашем предлогу желимо Вас обавестити да Месна Заједница Црна Бара у сарадњи са Свештеником Иваном Полићем већ увелико ради на пословима везаним за изградњу капеле у Црној Бари.
Срдачан поздрав”

Да не идемо даље и не именујемо представнике овог дома шта су нам приватно рекли, овде ћемо надамо се (за)стати.

На данашњни састанак нисмо позвани ни од стране свештеника Ивана Полића, са којим имамо вишегодишњу сарадњу по питању организације Бадње вечери у Црној Бари. Манифестације “Дани Милоша С. Милојевића” и др.

Верујемо да је Црква самостална у донешењу својих одлука и да ће као таква изборити се и реализаовати овај значајан пројекат за наше мештане.

Знајући како се друштвени живот одвија у нашој зајденици били смо у обавези да изнесемо наше виђење овог проблема јавно.

Удружење Милош Милојевић, Црна Бара

By Urednik