Juče u nedelju 19. avgusta 2018. na Preobraženje Gospodnje na vrhovima Cer planine u mestu Tekerišu obeleženo je sećanje na čuvenu Cersku bitku iz Velikog rata. Uz prigodan program obeleženo je 104. godine od ove bitke, jedne od
najznačajnijih i najvećih pobeda Srpske vojske u Prvom svetskom ratu.
Već tradicionalno deveti put za redom udruženje gradjana „Cerski marš“ iz Šapca oraganizovalo je marš sa preko 2000 učesnika od centralnog šabačkog trga do spomen kompleksa u Tekerišu, a treba istaći da je ruta ovog marša duga čak 37 kilomerata. Uzimaljući u obzir temperaturu koja je bila iznad 30 stepeni celzijusa možemo svakako konstatovati da su učesnici ovoga mraša svesrdno i simolično odali zasluženu počast učesnicima ova bitke.
Na ovom dogadjaju učesnici su bili i predstavnici našeg Mačvanskog društva „Miloš Milojevć“ iz Crne Bare koji pored promocije lika i dela znamenitog Mačvanina su učestvovali i u delu programa gde se pripremao vojnički pasulj.
Uz ovogodišnji slogan:
„Hvala dedi na pobedi“ naša ekipa Macva.info pozdravlja Vas kao jednini informativni mediji sa našeg kraja koji je prisustvovao ovoj svečanosti.
Uskoro detaljnija foto galerija.
Tekst: N.K
Foto: M:I