Nesvakidašnje dešavanje pored reke Drine, kuja Milica pronašla novčanik sa 1450 evra. Sasvim slučajno snimajući reku Drinu nailazim na 2 pecaroša koji prevrću polu mokre evre, pored njih i novčanik sa zanemarljivo malom sumom dinara, evre okreću prevrću proveravaju boju i serijske brojeve i ređaju ih po šljunku da se osuše a na njih stavljaju po kemen da ih slučajno vetar ne odnese.

Ja počinjem da komentarišem da se tolika lova ne nosi na pecanje i da sam i ja kao peceraoš ranije umeo da padnem u vodu. Na moj komentar dobijam odgovor da je pas lutalica koga zovu Milica donela novčanik koji je Drina donela i izbacila na obalu i da je novčanik proveo na suncu nekoliko časova, novčanik je sa jedne strane bio potpuno suv od izlošenosti suncu.

Od dokumenata nema ništa u novčaniku pa se predpostavlja da je pripadao osobi u tranzitu za EU.
I ako riba nije grizla dva pecaroša su imala neverovatno dobar ulov zahvaljujuću psu lutalici kojeg je neko ostavio pored reke Drine. Iz razgovora doznajem da su na to mesto i ranijih dana dolazili na pecanje a da su nešto hrane koja im pretekne davali psu koga zovu Milica.

Pas lutlica je bogato nagradio osobe koje ga nahrane, ne kaže se bez razloga da je pas najbolji čovekov prijatelj.