Folklorna  grupa iz Ukrajine Ансамбль народного танцю „Дружба“ sa neverovatnom gracioznišću je prezentavala Ukrajinsku narodnu igru na festivalu folklora „Razigrana Mladost“ – Nova Pazova 2018.
Sama pojava folklornog mladog anasmba iz ratom zahvaćene zemlje Ukrajine na publiku prisutnu u hali sporta u Novoj Pazovi je delovala kao vitaminska bomba, sa velikom gracioznošću, preciznošću i energijom je folklorna grupa „Дружба“ nastupila sa Ukrainskom narodnom igrom i pokupila tako žeštok i gromoglasan aplauz koji ne može da se dočara u tekstu.
Treba napomenuti da Ukrajinska folklorna grupa „Дружба“ je gost meštana Nove Pazove i da su učesnici gosti kod meštana na smeštaju po domacinstvima, po igri se da zaključiti da su meštani Nove pazove dobro ugostili goste iz Ukrajine.
Macva.info je dala prioritet našoj Braći po genima iz Ukrajine i prvi video obradila i dala na uvid, da ako kojim slučajem roditelji iz ratom zahvaćene zemlje Ukraine  imaju internet i mogu pogledati aktivnost svoje dece  u Srbiji.