Kulturno umetničko društvo „JelicaCrna Bara na Manifestaciji međunarodnog festivala  folklore „Razigrana Mladost“ – Nova Pazova

KUD „Jelica“ Crna Bara  na Međunarodnom dečijom festivalu folklora „Razigrana Mladost“, festival se održava se od 2006. godine. Organizator festivala je Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove.

Prethodnih godina kroz festival je prošlo preko 90 ansambala iz Srbije i inostranstva, Austrije, Rumunije, Makedonije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Republike Srpske, a ove godine svoje umeće pokazaće oko 1200 učesnika, Kulturno umetničko društvo „Jelica“ Crna Bara po prvi put se pojavljuje na ovako velikom festivalu folklora.
Festival nije takmičarskog karaktera, ali ima za cilj da okupi decu iz različitih delova sveta, a deca su mali ambasadori svoje kulturne baštine.
Cilj festivala je, pre svega, da deca koja su naporno radila dobiju priliku da pokažu svoje veštine, a na taj način da se  sačuvaju od zaborava običaji, muzika, pesma i igra naših i drugih naroda.

Nova Pazova je domacin domaćin 12. međunarodnog festivala folklora Razigrana mladost, koji je od ove godine član Internacionalne organizacije CIOF, koja je pod ingerencijom UNESKO organizacije, što otvara mogućnost saradnje sa ansamblima širom sveta.

Ovaj festival je veliki i važan za celu Srbiju i inostranstvo  i može se reći da je postao prepoznatljiv kulturni događaj. Festival “Razigrana Mladost“ je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država.

U pripremi video zapis… Jos fotografija uskoro u facebook grupi Eko Macva

Pohvala za organizatora Kulturno umetničko društvo „Mladost“ iz Nove Pazove, za potrebe informisanja uskoro video zapis sa kulturnog desavanja.