Nesvakidašnja aktivnost u Crnoj Bari, promocija knjige Vidana Aćimovića „Slovo rodu“, Vidan Aćimović je po struci genetičar, rodom iz Hercegovine Republika Srbska koji je došao iz Kanade, iz Toronta da  predstavi svoju knjigu „Slovo rodu“.

Ovo delo je izdalo udruženje Miloš Milojević iz Crne Bare, gost iz Kanade je zapazio aktivnost udruženja Miloš Milojević iz Crne Bare i poverio izdavaštvo svoga dela jednom malom udruženju gradjana i to baš iz Crne Bare u Mačvi.

Ovo je drugo izdanje  koje je štampano u ovoj godini, a izdavač je udruženje Miloš Milojević, u prošloj 2020-oj urduženje je izdalo pet knjiga. Udruženje Miloš Milojević je daleko ispred biblioteke u Bogatiću sa izdavaštvom štampani dela i ako nema ni jednu osobu zaposlenu u izdavaštvu a ni u udruženju.

Udruženje Miloš Milojević iz Crne Bare da podsetimo u 2020-toj nije finansirano iz budžeta opštine Bogatić.

Da podestimo da u Crnoj bari deluje više  udruženja, koji imaju svoje prostorije, udruženje Miloš Milojević nema svoje prostorije. Da nabrojim udruženja sa svojim prostorom;  Crnobarski koreni, Udruženje žena Crnobarke, udruženje ribolovaca Ušće, udruženje ribolovaca Klen, udruženje ribolovaca Škobalj, KUD Jelica, FK Hajduk Stanko, Crna Bara Open (koristi prostor Škole) i Udruženje građana za zaštitu životne sredine i reke Drine „Etno kuća Davidović“

Detaljnije u video prilogu.

Prilog; Ilić Milinko