Nevreme se polako, ali sigurno približava Srbiji iz pravca Bosne i Hercegovine, a radarske slike izgledaju prilično zabrinjavajuće!

 U naredna dva sata na području jugozapadne, južne i istočne Srbije mestimično kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Kasnije poslepodne i uveče očekuje se intenziviranje grmljavinskih procesa iznad većeg dela zemlje – stoji u poslednjoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

U većem delu Srbije na snazi je crveni meteoalarm, narandžasti na zapadnim i istočnim obodima, a žuti na Kosovu i Metohiji.- Posle 18.00 zapad Srbije, sever Šumadije i veći deo Vojvodine mogli bi zahvattiti jaki grmljavinski pljuskovi i lokalne nepogode sa gradom, velikom količinom kiše i prolazno olujnim vetrom – napisao je na svom Fejsbuk profilu profesor geografije i specijalista za meteo prognoze Marko Čubrilo.

Da li se plašite grmljavine?DaNe

Ovo je potvrdio i meteorolog Đorđe Đurić.

– U Srbiji će se u poslepodnevnim satima sresti dva oblačna sistema – jedan iz Bosne i drugi koji će se formirati iznad centralne Srbije – rekao je Đorđe Đurić, piše Blic.

RHMZ je izdao i upozorenje da na bujičnim vodotocima slivova gornjeg toka Zapadne Morave, Mlade i Peka, sutra može doći do lokalnog izlivanja.