Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2019“ je 6. po redu, tradicionalna biciklijada.

Ekološko edukativni centar Mačve će ovogodišnju biciklijadu organizovati kroz opštinski projekat i uz pomoć nekoliko vernih sponzora.
Biciklijada će biti održana 8. septembra 2019. godine sa početkom u 10h. Tradicionalno učesnici će se okupljati na platou ispred OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Nakon prijave i tradicionalnog zajedničkog fotografisanja krenućemo u vožnju. Ovogodišnja ruta kojom će se voziti je Bogatić – M. Metković – Glušci – Uzveće – Glušci – M. Metković – M. Belotić – Bogatić. Dužina ovogodišnje rute je oko 35 km.
Nakon kraće vožnje kroz ulice varoši, pomenutom rutom ćemo se uputiti za Uzveće. U školskom dvorištu OŠ „Cvetin Brkić“ u Uzveću će se napraviti veća pauza, gde će učesnici imati osveženje i obrok. Nakon toga prijavljeni učesnici će se takmičiti u tri discipline, za prva tri mesta u svakoj disciplini obezbeđeni su pehari. Nakon takmičenja, sledi izvlačenje glavne nagrade i monogih drugih. Ove godine glavna nagrada je bicikl, koju smo obezbedili uz pomoć našeg sponzora, firme LEDI Anatomic iz Uzveća. U izvlačenju nagrada učestvuju svi učesnici biciklijade. Nakon toga, laganom vožnjom ćemo se uputiti prema Bogatiću, gde se i završava biciklijada.
Bicklijadu će kao i prethodnih godina obezbeđivati policijska pratnja, kola hitne pomoći, a celokupna vožnja i takmičenje će biti zabeleženi našim kamerama i kamerama televizijskih ekipa.
Prošle godine imali smo i učesnike iz inostranstva, takođe i iz mnogih mesta širom Srbije, Golubinaca, Rume, Bečeja, Sremske Mitrovice Šapca, Loznice, Ljubovije, Novog Sada, Beograda i drugih.
Najmlađi učesnik prošle biciklijade je bio sa samo 6. godina, najstariji sa 80. godina a biciklijada je projala 190 učesnika.
ZA SVE UČESNIKE SMO OBEZBEDILI MAJICE I KAČKETE.
HAJDE DA OVE GODINE, ZAJEDNIČKIM SNAGAMA OBORIMO REKORD I DA NAŠA BICIKLIJADA POSTANE JOŠ POPULARNIJA!
SVE INFORMACIJE VEZANO ZA BICIKLIJADU MOŽETE PRATITI NA NAŠOJ FEJSBUK GRUBI: BICIKLIJADA „BICIKLOM KROZ MAČVU 2019“.