Армија затвореника (око 120 000) у Србији се издржава са једним основним циљем: само да не би радили и били користни и привређивали себи, својим породицама, држави и народу.

Око 1 200 000 (милион и двеста хиљада) сати рада и труда свакодневно пропада и не користи се за добробит друштва и државе. Када би овај људски потенцијал правилно био искоришћен ми би за 30 година претекли чак и Швајцарску. Саграђено би било много нових објеката, обновљено мноштво путева и древних споменика почев од Римског периода или ископано на налазиштима артефаката који су у плану за копање још 200 година ( изјава Кораћа). ☹️ Да смо изградили овакав механизам, одавно би био изграђен храм светог Саве и не би морали да просимо паре од било кога. Руски затвореници су после рата изградили велики број објеката укључујући и огромне куле које су „визит карта“ Москве.

Са друге стране, затвореници би уместо занимања склековима и дизањем тегова изучили занате и користним радом зарађивали некакав минималац “ хиљаду динара дневно“ те би могли би да плате порез држави на некретнине које најчешће поседују. Могли би да радом и штедњом помогну породици док су на одслужењу казне. На овај начин искључујемо огроман број психичке патологије у народу који је у порасту.

Размислите само шта значи 1 200 000 сати рада за државу на производњи камена и руде, изградњи објеката или обнављању запуштених древних археолошких налазишта .. Зашто нам није дозвољена организација омладинаца на радним акцијама? И са друге стране, зашто је она била дозвољена Титу за копање дела канала по Војводини и изградњу хидро-брана за формирање вештачких језера? Зашто омладинци нису наставили са градњом градова? Много је питања а мало одговора и ретко ко схвата о чему се ради.

У нашим главама је убачен паразит који нам не дозвољава да размишљамо на прави начин. Ми смо дужни само да пратимо и копирамо стандарде запада који су осмишљени тако да сачувају њихову доминацију. Уче нас да зависимо од њиховог новца кога они наштампају и убаце нам у мањим количинама, јер тада њихова валута бива још траженија и не подлеже економском правилу којем нас уче.
Размишљајте.. време је за ослобођење и уништење паразита у нашим главама. ОН је наш највећи непријатељ а не вирус под називом КОВИД 19.

Autor Dario Bozic