У Црној Бари у току је Трибина „Битка за Паштрик“ на којој говоре: комадант 549. мтрб. генерал мајор Божидар Делић, командант на планини Паштрик Бригадни генерал Стојан Коњиковац,  и Руски добровољац Алберт Андијев.

Трибина се одржава у име 21. године битке на планини Паштрик.

Након трибине биће уприличен скромни програм обележавања 180. година од рођења Милоша С. Милојевића у виду Свечане академије „Милош С. Милојевић“ где ће друштво представити свој овогодишњни рад, потом зборник радова, а заслужним прегаоцима као што је био и сам Милојевић у очувању српства биће додељене овогодишње награде.

Ово није први пут да Црна Бара угошћава генерале наше војске, подсетимо се 2017. године када је на Научном скупу о Милош С. Милојевићу уважени гост био генерал Копнене Војске Србије Милосав Симовић. Незванично црнобарци се хвале да је тога дана било још два генерала. Ови подаци не чуде, јер је и Милош С. Милојевић предводио усташе (устанике) у српско-турским ратовима 1876-1877. године и ослобађао јужне крајеве Србије. Након завршених ослободилачких ратова и проширења стекао је чин потпуковника у пензији.

Сви програми се одвијају у скалду са препорукама и уз поштовање свих мера Кризног штаба у циљу спречавања инфекције вирусом Ковид-19.

Ускоро општирније

ПРАТИТЕ УЖИВО:

 

 

Текст: Н.К.

Фото: М.И.

By Urednik