Pošta Crna Bara

Građani nervozni negoduju, poštari na ivici i fizičkog i nervnog kolapsa, posla u pošti sve više, građani sve duže čekaju na poštanske usluge, da li je račun ili robna pošiljka, pošiljke imaju sve  duži rok isporuke.

Razloga što su poštanske usluge opterećene je više,  kompleksne su prirode, nije tajna da direktore pošta biraju političke stranke, jedan od razloga je ne postoji politička volja za rešavanje poštanskih problema. Razlog drugi malo ljudstva, veliki i sve veći broj računa koji trebaju da se isporuče. Sledeći razlog je kupovina preko interneta koja je sve veća i sve se više kupuje preko E shopova, pošta je naj jeftinija za isporuku i samim tim naj više pošiljki isporučuje, broj ljudstva se ne povećava, broj poštanskih radnika po selima je isti kao u periodu iz 70 ti godina.

I na sve te probleme oko opterećenosti radnika pošta dolazi ono naj gore i noćna mora za poštare, pogrešne ili fiktivne adrese za isporuke, kome isporučiti račun ili poziv koji je nekada od suda ili izvršitelja, ako poziv ne bude isporučen, račun ne bude plaćen, ne odazove se pozivu, uvek se poštar okrivljuje, da li je baš poštar  odgovoran za netačno navedene adrese.

Da li se neke osobe prijavljuju na druge adrese gde ne borave, ima toga, kome poštar da isporuči pošiljku, adresi ili osobi pitanje sada.

Da li se neko odjavio sa adrese da bi primao socijalnu pomoć, kako poštar da isporuči poštu ako je pošta adresirana na novu adresu a osoba živi na staroj adresi, opet pitanje da li isporučiti adresi i kako kada te osobe nema na toj adresi, imamo opet da poštar ne valja nije isporučio pošiljku bilo da je poziv, račun za plaćanje ili roba, znamo da je poštar žrtva a niko to ne pominje, a onda čuješ priču poštar ne valja.

Poštari se šetaju sa adrese na adresu, da bi pronašli osobu a relacije i vremenski uslovi nisu svaki dan povoljni.

Ukoliko vam se desi da poštar traži nekoga na vašoj adresi, a ta osoba ne boravi kod vas, možete da imate velikih problema, mene je posetio izvršitelj, traži osobu koju ne poznajem, osoba je kupila telefon i dala moju adresu, nije plaćala rate, a da ja nisam tada bio kući, verovatno bi sledeća poseta izvršitelja bila plenidba. Muke sam imao da dokažem da ta osoba ne živi na mojoj adresi. Pozovite policiju ukoliko poštar traži nepoznatu osobu sa vaše adrese, neka je policija traži jer možete da imate probleme.