Završeno oslikavanje platna Crna Bara 2018 iz razloga priprema za kulturnu manifestacuju dani Miloša S Milojevića

Slobodni Umetnik Željko Dragićević oslikao je platno kolosalni razmera na pozadinskom platnu bine doma kulture Crna Bara. Iz razloga da mu se bar delimično odužimo zabeležili smo kratke video intervale njegovog umetničkog rada, video u prilogu. Beležeci njegove umetničke aktivnosti zaključio sam da posao umetnika nimalo nije zabavan sta vise potrebana je i veoma velika fizička sposobnost i da ovom vrstom umetnosti  ne može svako da se bavi. Bezbroj penjanja na merdevine, silazci sa merdevina uz to i jos žongliranje balansiranje na merdevinama, veliki doe vremena tokom dana provesti na merdevinama nimalo nije lako a ni zabavno.

Gospodin Željko Dragićević radi i oslikavanje na još 2 površine iz doma kulture Crna Bara, prva površina je 17m x 4m, druga površina je 20m x 5m, i izrada portreta za 4 znamenita Crnobarca.

U toku je izrada portreta prvog veterinara u Srbiji  Crnobarca Dr Jovana Aleksića.

Završen je portret Živojina Jurišića bavio se izučavanjem flore Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i osnivač botaničke bašte u Beogradu.

Završen je portret Crnobarca  Pantelije Jurišića,  armijski đeneral jedini viši đeneralštabni oficir Srpske vojske koji je odlikovan sa pet ratnih odlikovanja sa mačevima, lep tekst o njemu imate na linku>>>

Završen je portret Miloša S Milojevića koji je najodlikovaniji i najzaslužniji ne samo Crnobarac nego i Mačvanin čije dane imamo od 22-24 juna, opširnije na linku>>>