macva.info

Info potral iz Crne Bare
Pukotina na novo izgradjenom nasipu Crna Bara

Novo izgradjeni nasip pukao uzduž oko 40 metara.

Danas 11. 10. 2020 uočena pukotina dužine oko 40 metara, uočava se i trag sa traktorskim kramponima, nije u pitanju ostećenje od transpotra šljunka i ostećenja od težine kamiona, nedelja je i explatacija šljunka ne radi, u prošlom vremenu nisu uočeni kamioni na gornjoj površini nasipa. Interesantno je da ne postoji ni saobraćajna signalizacija, ne postoje saobraćajni znaci, a trebali bi da postoje, nije ni tajna da se površinom nasipa nesme obavljati saobraćaj ili transportovati teret osim u vanrednim situacijama.

Pored odbranbenog nasipa postoji izgradjena ispravna saobraćajna infrastruktura. Opština Bogatić nema saobraćajnog inspektora, gradjani opštine Bogatić nemaju kome da se obrate kada uoče nepravilnosti.

Radio sam video prilog o izgradnji nasipa mogao sam da zapazim da je izvodjač radova Hidrogradjevinar ozbiljna i korektna firma.

Pošto sam upoznao dobar deo radnika odlazeći da snimim radove, došao sam do saznanja da nigde gde su radili nisu ovako loše dočekani kao u opštini Bogatić, osećali su se kao da su došli da ruše a ne da grade odbranbeni nasip, niko im nije ponudio ni cašu ladne vode, radili su u jako teškim i previše toplim uslovima, na mestima je bilo i 20cm prašine, ni vode za piće nisu imali u blizini, (neko ce reći žašto nisu poneli, daaa trebali su da ponesu i frižder na teren na 30 i kusur stepeni )…

Niko od lokalni političara opštine Bogatić (presednik opštine Nenad Beserovac) pre snimanja videa nije obišao radove i izašao na teren a radovi bili pri kraju, možda vlast opštine Bogatić i nezna da se nasip gradi i da je izgradjen, iz tog razloga nije čudno što ne postoji saobraćajna infrastruktura na svim putnim pravcima, treba ih obavestiti.

;