Novo izgradjeni nasip pukao uzduž oko 40 metara.

Danas 11. 10. 2020 uočena pukotina dužine oko 40 metara, uočava se i trag sa traktorskim kramponima, nije u pitanju ostećenje od transpotra šljunka i ostećenja od težine kamiona, nedelja je i explatacija šljunka ne radi, u prošlom vremenu nisu uočeni kamioni na gornjoj površini nasipa. Interesantno je da ne postoji ni saobraćajna signalizacija, ne postoje saobraćajni znaci, a trebali bi da postoje, nije ni tajna da se površinom nasipa nesme obavljati saobraćaj ili transportovati teret osim u vanrednim situacijama.

Pored odbranbenog nasipa postoji izgradjena ispravna saobraćajna infrastruktura. Opština Bogatić nema saobraćajnog inspektora, gradjani opštine Bogatić nemaju kome da se obrate kada uoče nepravilnosti.

Radio sam video prilog o izgradnji nasipa mogao sam da zapazim da je izvodjač radova Hidrogradjevinar ozbiljna i korektna firma.

Pošto sam upoznao dobar deo radnika odlazeći da snimim radove, došao sam do saznanja da nigde gde su radili nisu ovako loše dočekani kao u opštini Bogatić, osećali su se kao da su došli da ruše a ne da grade odbranbeni nasip, niko im nije ponudio ni cašu ladne vode, radili su u jako teškim i previše toplim uslovima, na mestima je bilo i 20cm prašine, ni vode za piće nisu imali u blizini, (neko ce reći žašto nisu poneli, daaa trebali su da ponesu i frižder na teren na 30 i kusur stepeni )…

Niko od lokalni političara opštine Bogatić (presednik opštine Nenad Beserovac) pre snimanja videa nije obišao radove i izašao na teren a radovi bili pri kraju, možda vlast opštine Bogatić i nezna da se nasip gradi i da je izgradjen, iz tog razloga nije čudno što ne postoji saobraćajna infrastruktura na svim putnim pravcima, treba ih obavestiti.

;