SONY DSC

Nov POKOLJ  živine u dvorištu porodice Popović u Crnoj Bari, 14. 04. 2021 u sredu, počinili su psi lutalice, podavivši 21 kokošku nosilju.

Nesvakidašnji događaj, uznemirio je meštane Crne Bare, koji spominju da su se u krvoločnom čoporu nalaze i veliki rasni psi i lovački psi, koje je neko izbacio, rešavajući problem pasa lutalica u svom mestu.
Problem sa psima meštani Crne Bare imaju godinama. Ovo sada je prevršilo svaku meru – naglasio je jedan stariji žitelj Crne Bare, uz apel da nadležne službe preduzmu odgovarajuće mere.

Popovič Dragan Kenda poseduje petla srećnika i veterana koji je preživeo i ovaj treći masakr u živinarniku, posle prvog masakra pevac je pola godine noći provodio u krošnji oblžnjeg bagrama. Juče je podavljeno i nestalo 18 koka nosilja, dok su 3 uginule kasnije.
Koke nosilje u proseku snesu preko 200 do 300 jaja po jednoj nosilji, u jednoj godini, prosečne težine jajeta oko 60 grama.
Cena jaja je 10 -14 din, ako izračunamo nanetu štetu 10 din po 1 jajetu i broju od 21 koku nosilju, dolazimo do cifre 4200 x 10 din, naneta šteta samo kroz cenu jaja je 42 000,oo din. plus cena koke nosilje. Moramo da obratimo pažnju i na situaciju da iztraumirane koke i povredjene neće ostavljati jaja zbog pretrpljenog stresa i preko 3 meseca, dolazimo do neke odokativne  cifre da je domaćin na šteti oko 500 evra, i sve to što nadležni ništa ne preduzimaju prema nesavesnim vlasinicima pasa.

I da podsetim da je pas najbolji čovekov prijatelj,  da su nesavesni vlasnici pasa odgovorni a ne psi.