Orezivanje limuna  je jedan potpuno drugačiji princip orezivanja od onoga na koji smo navikli. Limun se orezuje uglavnom  na jesen ili u zimu, odnosno, seku se grane svaki put kad primeti neka  koju valja odrezati.

 

Seku se grane:

1) grane koje su već dale plodove i više neće rađati,  jer limun ne rađa dvaput na istom mestu
2) grane koje nisu nikada dale plodove
3) grane koje su sa donje strane nemaju dovoljno sunčeve svetlosti. Limun ih „žrtvuje“ kako bi gornje, jače grane dale pun rod
4) grane koje imaju plodove, ali su tanke i savijaju se pod težinom plodova. Plodovi na njima neće potpuno sazreti
5) savijene grane i one koje su nepravilnog oblika
6) grane koje se prepliću jer time ometaju protok svetlosti i vazduha.
Odseci gornje grane i formirati lepu krunu, skratitivegetativne grane tek toliko da budu u ravni sa ostalima kako bi se energija sunca i mineralne materije usmerile na jake, rodne grane. Na taj način, drvo rađa više. Krošnja je dobro osunčana sa svih strana i hladi se i zagreva ravnomerno što je jako važno. Odrezane grane ostavlja na površini zemlje kako bi održavale optimalnu temperaturu korena. Kada se lišće osuši, stvara se kompost, jedna vrsta organskog đubriva.
Povremeno se rastrese drvo iz korena kako bi se rastresla zemlja, ušao vazduh unutra i kako bi koren mogao lakše da se razvija.

Ne plašite se da orezujete svoje citruse jer time pomažete njihov pravilan razvoj i energiju usmeravate ka rodnim granama i plodovima.