REPUBLIКA SRBIJA OPŠTINA BOGATIĆ, ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE,

Broj:83-22/2020-01 Datum:25. 03. 2020. godine Bo g a t i ć ,

OPŠTINSКI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE BOGATIĆ DONEO JE SLEDEĆE NAREDBE:

Dozvoljava se rad prodavnica prehrambene i mešovite robe, zdravstvenih apoteka, benzinskih pumpi, poljoprivrednih i veterinarskih apoteka, menjačnicama, gvožđarama, građarama, automehaničarskim, vulkanizerskim i kamenorezačkim radnjama, i propisuje se sledeće radno vreme:

• Ponedeljak-subota od 07.00 do 15.00 časova

• Nedalja: za građane starije od 65 godina do 04.00 do 07.00 časova, a za ostale građane od 08.00 do 15.00 časova

• Rad logističkih centara i snabdevanje objekata može da se obavlja celodnevno u skladu sa procedurama koje definišu kretanje lica i posebne radne naloge za zaposlena lica.

Svim ostalim zanatsko-trgovinskim radnjama se preporučuje da se pridržavaju mere zabrane rada za vreme trajanja vanrednog stanja i ne primaju kupce-potrošače u svoje maloprodajne objekte, već da ako imaju potrebu, porudžbinu za robu izvrše ličnom dostavom, na adresu kupca. Trgovac može, u skladu sa gore navedenom preporukom da samostalno odredi radno vreme u navedenim vremenskim intervalima. Broj potrošača u maloprodajnim objektima može biti jedan potroošač na deset kvadratnih metara uz poštovanje opštih mera prevencije i fizičke udaljenosti potrošača.

 Od 05 do 20 sati, dozvoljeno je kretanje putem i boravak na otvorenom radi obavljanja poljoprivrednih radova svim licima, bez obzira na starost, ukoliko za prevoz i rad koriste traktor ili drugu poljoprivrednu mašinu namenjenu za tu svrhu.