Harambaša Nikola Ostojić

Završeno hajdučko veče na Vasinom šibu pored reke Drine. Početak hajdukovanja u vikend naselju  Vasin šib u Hajdučkom bivaku obeležila  je nesvakidašnja pojava, pečenje  bika na ražnju, pečenje bika u organizaciji meštana Salaša crnobarskog.

Malo selo po ko zna koji put dokazalo da u njemu živi dobar i ponosit narod koji još uvek odoleva najopasnijem virusu koji razara drušvo a to je politika, vredani i složni meštani Salaša crnobarskog su se okupili u cilju podrške svome kandidatu za harambašu Nikoli Ostojiću, kupili  bika, odštampali jedinstvene majice  sa natpisom I JA SAM IZ SALAŠA i ostvarili dvostruku pobedu.

Ovo je drvostruka pobeda za malo selo u Mačvi, pobedili su i meštani sela sa svojim kandidatom Nikolom Ostojićem, ne dešava se često da meštani sela tako jedinstveno i sa ljubavlju podrže svoga meštanina, oštampali su i 180 majica sa jedinstvenim natpisom I JA SAM IZ SALAŠA, desila se dupla pobeda na Hajdučkim večerima, pobedio je kandidat  Nikola Ostojić a i meštani sela.

Nikola Ostojić je još jedna mlada osoba iz Salaša crnobarskog  koja je  vlasnik pobedničkog trofeja hajdučka sablja,  koja se dodeljuje najboljem takmičaru manifestacije Hajdučko veče, koja se održava od 1966 god.

Kandidat za harambašu Nikola Ostojić  je briljirao u takmičenju, više je podsećao na spretnog  leptira, tako spretno i lako je pobeđivao u takmičarskim disciplinama da će se dugo pamtiti, borba na brvnu, skok u vis i penjanje na drvo itd.

Posle proglašenja pobednika, junaka godine i vlasnika titule Harambaša 2021, počela je žurka  i druženje Harambaše, gostiju i meštana, trajalo je  do jutanjih časova u Etno kompleksu „Hajdučki bivak“, čiji je vlasnik dobar domaćin Rade Teodorović nekadašnji  Narodni poslanik.

Ovo je skromno izveštavanje www.macva.info koje postoji od 2013,  deluje u okviru „Udruženje građana Miloš Milojević Crna Bara“,  još se nije desilo da sam finansiram,  jedini opštinski medij koji je ispratio na terenu dešavanja.

Bila mi je velika čast ispratiti aktivnosti na manifestaciji jednog retko dobrog, vrednog, poštenog i ponositog naroda iz Salaša crnobarskog.

Pripremio Ilić Milinko
Majice I JA SAM IZ SALAŠA možete kupiti kod organizatora u Salašu crnobarskom

 

 Ovu knjigu su opštinske institucije bojkotovale, prvi put štampana u Mačvi,   Knjigu Hajduk Stanko možete kupiti ovde >>>>>>