Удружење Милош Милојевић

Због погоршања околности у вези са пандемијом вируса КОВИД-19, а у циљу заштите здраваља учесника, посетилаца и свих ангажованих на реализацији Међународне манифестације ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА, Удружење је донело одлуку да се манифестација не одржи у планираном оквиру од Ивањдана до Петровдана у Црној Бари.

План је да се сегменате манифетације сукцесивно до краја године организују са акцентом представљања програмских делова дигитално, путем интернета. Тако да ће Научни скуп са међународим учешћем као и до сада бити представљен кроз Зборник сажетака, дигитанло доступан путем интернета, радови које учесници излажу биће снимљени, а Зборник радова очекивано је као и до сада да се у штампаном облику појави на дан рођења великана 16. октобра 2020. године.

Удружење води преговоре са медијским кућама да савремени облик представљања путем видео конференције представи и шире заинтереосванима у земљи и свету. Ликовна колонија биће одржана на бази поклона уметничих дела које учесници прилажу друштву, а у плану је представљање свих пристиглих радова на зајденичкој изложби до краја године. Удружење се стара да представљање романа ХАЈДУК СТАНКО, Битке на Паштрику, као и осталих садржаја манифестације представи у наредном периоду сходно могућностима и околностима. Верујемо да новонастали услови повећаног ризика заразе услед КОВИД-19 вирса, наилазе на разумевање оваквих одлука код верних пратилаца, сарадника и поштоваоца лика и дела Милоша С.Милојевића.

Мишљења смо да ће сви планирани делови манифетације ипак стићи до вас. Када  услови за то дозволе потудићемо се да надокнадимо садржај у будемо добри домаћини као и до сада у родној Црној Бари. Хвала на разумевању.

У здрављу се гледали.