Počelo je prikupljanje hlebnog žita u Mačvanskom okrugu. Prema prvim procenama kvalitet pšenice je dobar, a prinosi su u granicama višegodišnjeg proseka.

Žetva pšenice u mačvi počela je uprkos mnogim predviđanjima da će zbog zakasneliog proleća ove godine zakasniti prvi otkosi. Prema prognozi stručnjaka očekuje nas prosečna rodna godina. Mada je rano za konačnu ocenu, prve analize pokazuju da je kvalitet zrna dobar.

Danas čemo da vam predstavimo Deda kombajn Zmaj koji još uvek radi kao švajcarski sat, još nismo samo utvrdili  li je kombajn starili ili mladji od Isusa, ovaj kombajn u spretnim rukama porodiće Antić izvaredno funkcioniše.   Domaćinstvo Antića iz Crne Bare poseduje 2 kombajna, ovaj deda zmaj vozi srednji iz Antića,  Goran Antić  a mlađim kombajnom upravlja mladi Marko Antić kog ćemo da zabeležino u sledećem videu.

Najveća radost Crnobaraca je kada uspeju  za žetvu da dovedu kombajn iz porodice Antić jer  najmanje prosipaju i najmanje se kvare. Antići iz Crne Bare počinju remonte i pripreme na kombajnima na 1 februar a za jesenje žetve na 1 avgust da bi na vreme izbegli neželjene zastoje u žetvama.