Ovo je za rubriku verovali ili ne, Turistička organizacija opštine Bogatić zaboravila da isključi dodatno osvetlenje uz uličnu rasvetu na lokaciji Vasin šib čitavu godinu dana.
Dodatno osvetlenje na Vasinom šibu gde se održava Hajdučko veče, nema svrhe ni gasiti kada je ovogodišnja manifestacija za 2 dana, da li će ponovo da zaborave isključiti posle manifestacije struju ne zna se.
Ovo nije jedina godina, bilo ih je nekoliko da se dodatno osvetlenje na mestu održavanja Hajdučki večeri ne isključi posle manifestacije.
Srbija nema dovoljno struje, Srbija uvozi ugalj iz Indonezije brodovima koji se istovara u Hrvatskim lukama i železnicom transportuje u Obrenovac za termo elektranu a TOB ne isključuje sijalice godinu dana.
Da je opština Bogatić finansijski pozitivna niko ne veruje, da se nepotrebni troškovi samo gomilaju nije nikakva tajna, narod to sve mora da plati i plaćaće i narednih godina unapred potrošeno,  ko zna u kakvom je stanju opštinska kasa u Bogatiću.

Da Turistička organizacija opštine Bogatić zapošljava osobe koje ne dolaze na posao nije nikakva tajna.
Da li bi opština Bogatić imala kanalizaciju i ispravnu vodu za piće da nije postojala turistička organizacija u Bogatiću, koliko nevidljivi turizam košta građane?

Kakve to političke poverenike u selima ima opština Bogatić kada centralu ne obaveštavaju o nepotrebnom rasipanju električne energije koji se plaća iz budžeta opštine i novcima građana.

Zašto je odjednom Kulturno obrazovni centar iz Bogatića skinut sa orgaanizacija Hajdučkih večeri.
O jadnom stanju turizma u opštini Bogatić dovoljno je pogledati grafikon zavoda za statistiku, ova slika je stanje poseta turista u opštini Bogatić.

Posta turusta opština Bogatić