Udruženje žena Crnobarke

Udruženje žena „Crnobarke“ iz Crne Bare trenutno broji oko 30 žena, veliko interesovanje i podrška koju dobijaju daju nadu da će se ovakvih veselih druženja i ubuduće dešavati.

Kao što ćete zapaziti  u video sadržaju da žene nisu same, muškarci na druženju nisu diskriminisani dosta njih su povele bračnog druga ili prijatelja.

Crnobarke su danas najbolje ambasadorke svog mesta Crne Bare gde god da se pojave, a rado se odazivaju pozivima svih gradskih i seoskih skupova širom Srbije.

Prvo registrovano Udruženje žena na teritoriji Opštine Bogatić „Crnobarke“, počelo je sa radom 2017.godine, i sada okuplja meštanke tog sela. Domaćice, penzionerke, nezaposlene, radnice okupljaju se u svom udruženju, proizvode zimnicu, štrikaju, heklaju, vezu, a potom to sve prodaju na sajamskim priredbama širom Srbije i u okruženju.

Misija udruženja Crnobarke  je pokretanje žena na selu i u tome i uspevaju. I tu nastaju nova poznanstva, druženja, iskustva, pa nema mnogo njih koji nisu čuli za Vesnu koja vodi udruženje  i njenu Crnu Baru.

Udruženje vodi Vesna Jurišić koja je  humani čuvar mačvanske tradicije svojim entuzijazmom i željom da ostatku sveta pokaže sve vrednosti svog kraja, Vesna je motivisala još petnaestak žena, pa je njihovo druženje preraslo u udruženje. Danas su „Crnobarke“ prepoznatljive gde god se pojave i zahvaljujući njima nadaleko su čuvene priče o vrednim mačvanskim ženama.

Na završetku druženja su dodeljene i zahvalnice saradnicima udruženja žena Crnobarke iz Crne Bare.

Video sadržaj je u 3 u dela, šteta bi bilo da ne objavim jer sam Crnobarke viđao samo u radno aktivnim situacijama, kao redare na svadbama, ispraćajima , krštenjima, dok serviraju, peru čaše, sudove, pripremaju supe, čorbe, sarme itd  a nikada u opuštenoj atmosferi, i šteta bi bilo ne objaviti snimljen sadržaj.

Za izvanredan doživljaj moram da pohvalim  muzičare  i radno osoblje svečane sale Milano u Bogatiću.