Vatrogasci se bore sa požarom

Info Vesti

Požar u Crnoj Bari, upravo je stiglo još jedno vatrogasno vozilo.

Danas 19.12. 2018. u prepodnevnim časovima došlo je do požara u pomoćnoj zgradi u Crnoj Bari kod Dušana Vučkovića. Na teren je izašlo jedno vartogasno vozilo sa 2 pripadnika vatrogasne jedinice iz Bogatića, izvaredni vatogasci su sanirali zahvaćeno  mesto vatrenom stihijom  da se vatra ne proširi na susedne zgrade i domaćinstva, vatra i dalje tinja a u pomoć je stiglo još jedno vozilo vatrogasne brigade iz Bogatića, šteta na objektu je totalna.

Doprinos lokalizovanju požara je dao i Dragan Popović Kenda koji je gasirao kamion da bi vatrogasna pumpa imala pritisak, oprema kod vatrogasaca je u tako bednom stanju i iz vremena kad je Isusovo magare bilo penzioner, sva sreća što imamo hrabre i sposobne pripadnike vatrogasne brigade Bogatić.

Dragan Popovic Kenda gasira kamion da bi pumpa imala pritisak.

Povala za vatrogasce iz Bogatića jer su u jako kratkom vremenu izašli na teren, aktivirali i drugo vozilo za sprečavanju požara većih razmera u gusto naseljenom području gde su zgrada do zgrade.

13 h požar ugašen posle 3h i 30 min aktivnosti CENTRA ZA VANREDNE SITUACIJE iz Bogatića, vlasnik objekta Dušan Vucković  nije povredjen osim što mu je delimično izgorela kosa pokušavajući u zapanjenom objektu da izbavi stoku, uspeo je samo da izveze traktor i automobil a sve ostalo sa stokom je uništeno vatrenom stihijom koja se prenela i na krov drugog objekata pre dolaska vatrogasaca. Dušan Vucković je prognano lice iz Hrvatske, supruga mu je preminula pre desetak godina, živi u Crnoj Bari sa svojom starom majkom,  za očekivati je da opština Bogatić pomogne u sanaciji štete našem sunarodniku.

Vatrogasci u odlasku