Šabac – Deca ne znaju Šta je struja ni kako izgleda sijalica

Info Vesti

21.vek Šabac, Srbija, porodica Knežević iz Varne treću godinu živi bez struje, petoro dece se odgaja uz petrolejsku lampu, tri djaka, i dvoje najmladjih od 2,5 i 4 godine, ne znaju sta je struja ni kako izgleda sijalica, u uslovima nedostojnih odgajanja dece oni tiho biju svoju bitku i bore se, uče, vredni su, radni i sto me je naviše obradovalo kulturniji od dece koja žive i imaju mnogo više od njih, ne znam sta bih rekao državi, službama, sigurno nista lepo, suzdržaću se nekako, pitao bih samo gospodu iz Elektrodistribucije da li imaju imalo duše i srca ili je i kod njih neko ugasio svetlo odavno, na 108,000 dinara osnovnog duga oni su za tri godine sa kamatama dug podigli na preko 400,000 dinara!!!??? čime su ovu porodicu bukvalno uništili a decu ostavili da odrastaju u mraku. Mislite o ovoj deci dok Novu godinu budete dočekivali na Kopaoniku, Zlatiboru…mali ste vi. Zahvaljujem se mojim drugarima iz Radio kluba Elektron kao i radioamaterima iz Rume sto su u ovim teškim vremenima kada je sve manje ljudskosti, i kada se lako izgubi osećaj za tudju muku i patnju, našli vremena, odvojili svoj novac, stvari i sto smo zajedno uspeli da ovoj deci bar na kratko vratimo onaj iskren deciji osmeh na lice, i bar na kratko učinili da zaborave na surovu svakodnevnicu koja ih okružuje, Teska srca smo se rastali ali smo im obećali da na nas uvek mogu da računaju.

Ekipa radio-amatera kluba YU1AFV posetila je porodicu Кnežević iz sela Varna nadomak Šapca i tom prilikom se upoznala sa teškim uslovima u kojima ova osmočlana porodica živi. Кod kuće smo zatekli njih sedmoro, majka je jedina bila odsutna zbog poslova u nadnici, u uslovima koji su neljudski i nama nepojmljivi za vreme u kojem živimo. Ipak, to ih nije sprečilo da nas dočekaju širokim osmehom i toplim domom. U saradnji sa radio-amaterima iz Rume i našeg kluba, prikupljeno je dosta odevnih predmeta, hrane i osnovnih potrepština, kako bi se barem malo olakšao težak život ove porodice. Apelujemo na sve ljude dobre volje, institucije, fondacije i druge, da pomognu u skladu sa mogućnostima, a mi ćemo se potruditi da i u narednom periodu pomažemo Кneževićima, na sve načine. Hladan zimski dan ostavio nam je svima gorak ukus života u ustima i ranu na duši, ali osmesi najmlađih otvaraju oči i pokazuju kako će od ove dece izrasti veliki ljudi.

Ekipa radio kluba YU1AFV sa ugrozenom porodicom

Tekst je objava radio Amaterskog kluba YUI1AFV Elektron iz Šabca. Plemenite osobe se pojavljuju kad je potrebna pomoc i ne samo u radio vezama kad su vanredne situacije, ovaj put u humanitarnoj akciji 2 radio kluba Šabac i Ruma.