Kotlovi cure – Škola Crna Bara

Info Vesti

Danas treba da stigne nov kotao za Osnovnu Školu Janko Veselinović u Crnoj Bari, trebao je da stigne u 07h ali su majstori stigli tek posle 10h a kotao nije a ja sam prekinuo čekanje jer nemam pingvinske osobine za boravak na hladnom.

Interesantno je što Crnobarska Škola pati od zapostavljanja opštinske vlasti i da podsetim za takoreći jučerasnji dugogodišnji veliki problem sa ispravnom vodom za piće, pomak na bolje i nabavka kotla za Školu je promena lokalne vlasti Mesne Zajednice Crna Bara koju je preuzeo SNS, šta je stara loaklna vlast čekala sa zamenom kotlova koji su postavljeni još 1980-te (zar može starac od 100 godina da radi u proizvodnji, ovi kotlovi su kao osobe od 100 godina).

Kotao sa jednim mestom gde propusta vodu, u optrebi 38 godina.

Na 2 kotla za centralno zagrevanje u osnovnoj Školi u Crnoj Bari 3 rupe, ali ne još dugo, dopremaju novi kotao. Kotlovi već dugi niz godina unazad kvase ložište, gase vatru i cure spolja, radni vek kotla je 20 god. a ovi kotlovi imaju 38 godina a ukupno oba 76 godina u radu. Sve to nebi bilo neobično da se Škola dugi niz godina žalila na dotrajale kotlove i da su kotlovi zamenjeni kad se pojavio problem. Danas 27.12 2018. otkazana je popodnevna nastava a prepodnevna je sa skraćenim časovima iz razloga sto je do ujutro teško zagrevao 1 kotao sa jednom rupom da bi voda u radijatorima bila topla i omogućila prepodnevnu nastavu. Nastava za petak je otkazana.

Tekst: Ilic Milinko (Tesla)