FOTO, VIDEO: DANI JANKA VESELINOVIĆA – GLOGOVAC

Info

Program obeležavanja manifestacije „Dani Janka Veselinovića“ ove godine održavaju se dvodnevno. Jučerašnjom svečanom akademijom u Domu kulture u Bogatiću program je svečano otvoren, a danas u Glogovcu nastavljen je u jutarnjim časovima uz liturgiju, nastavljen parastosom Janku Veselinoviću, polaganjem venaca na grob mačvanskog pisca, a na kraju održan je prigodan program u hramu Apostola Petra i Pavla u Glogovcu.

Prisutnima se obratio ispred Udruženja pesnika „Janko Veselinović“ iz Bogatića, Dejan Nikloić koji se ovom prilikom osvrnuo na biografiju Veselinovića, a takođe značajan deo govora posvetio istorijatu glogovačke crkve, gde je uz dužno poštovanje pobrojao sve zaslužne sveštenike ovog svetog doma.

Organizatori dvodnevnog dešavanja su: Opština Bogatić, Kulturno-obrazovni Centar Bogatić, Mesna zajednica Glogovac i Udruženje književnika Srbije.

Uz dodelu nagrada za najbolji istorisjki roman, kao i za najbolji literarni rad učenika srednjih škola po konkursu završena je ovogodišnja manifestacija.

 

N.K.

obrada:M.K

Foto galerija: