macva.info

Slobodni medij i ne finansiran od opštine Bogatić - info potral iz Crne Bare
Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2019“ je 6. po redu

Biciklijada „Biciklom kroz Mačvu 2019“ je 6. po redu, tradicionalna biciklijada.

Ekološko edukativni centar Mačve će ovogodišnju biciklijadu organizovati kroz opštinski projekat i uz pomoć nekoliko vernih sponzora.
Biciklijada će biti održana 8. septembra 2019. godine sa početkom u 10h. Tradicionalno učesnici će se okupljati na platou ispred OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Nakon prijave i tradicionalnog zajedničkog fotografisanja krenućemo u vožnju. Ovogodišnja ruta kojom će se voziti je Bogatić – M. Metković – Glušci – Uzveće – Glušci – M. Metković – M. Belotić – Bogatić. Dužina ovogodišnje rute je oko 35 km.
Nakon kraće vožnje kroz ulice varoši, pomenutom rutom ćemo se uputiti za Uzveće. U školskom dvorištu OŠ „Cvetin Brkić“ u Uzveću će se napraviti veća pauza, gde će učesnici imati osveženje i obrok. Nakon toga prijavljeni učesnici će se takmičiti u tri discipline, za prva tri mesta u svakoj disciplini obezbeđeni su pehari. Nakon takmičenja, sledi izvlačenje glavne nagrade i monogih drugih. Ove godine glavna nagrada je bicikl, koju smo obezbedili uz pomoć našeg sponzora, firme LEDI Anatomic iz Uzveća. U izvlačenju nagrada učestvuju svi učesnici biciklijade. Nakon toga, laganom vožnjom ćemo se uputiti prema Bogatiću, gde se i završava biciklijada.
Bicklijadu će kao i prethodnih godina obezbeđivati policijska pratnja, kola hitne pomoći, a celokupna vožnja i takmičenje će biti zabeleženi našim kamerama i kamerama televizijskih ekipa.
Prošle godine imali smo i učesnike iz inostranstva, takođe i iz mnogih mesta širom Srbije, Golubinaca, Rume, Bečeja, Sremske Mitrovice Šapca, Loznice, Ljubovije, Novog Sada, Beograda i drugih.
Najmlađi učesnik prošle biciklijade je bio sa samo 6. godina, najstariji sa 80. godina a biciklijada je projala 190 učesnika.
ZA SVE UČESNIKE SMO OBEZBEDILI MAJICE I KAČKETE.
HAJDE DA OVE GODINE, ZAJEDNIČKIM SNAGAMA OBORIMO REKORD I DA NAŠA BICIKLIJADA POSTANE JOŠ POPULARNIJA!
SVE INFORMACIJE VEZANO ZA BICIKLIJADU MOŽETE PRATITI NA NAŠOJ FEJSBUK GRUBI: BICIKLIJADA „BICIKLOM KROZ MAČVU 2019“.